Pri nakupu mobilnih aplikacij so kreditne kartice preteklost

Nina Križaj 13. marec 2017
/PublishingImages/nakup_google3-h.jpg

Google Play, priljubljena digitalna trgovina z uporabnimi mobilnimi aplikacijami, igrami, filmi in glasbo, zdaj uporabnikom Telekoma Slovenije omogoča nov, preprostejši način nakupovanja. V sodelovanju z Googlom so namreč postopek zelo poenostavili, saj ne potrebujete več kreditne kartice, temveč svoje nakupe poravnate enkrat mesečno kar na računu za storitve Telekoma Slovenije.

Nekaj preprostih korakov in virtualno nakupovanje se lahko začne

Če ste lastnik naprave Android, so jasne tri stvari. Prvič, na zaslonu vaše naprave se zagotovo nahaja ikona trgovine Google Play. Drugič, življenje vam vsak dan olajšajo in začinijo mobilne aplikacije. In tretjič, v tem trenutku vas že močno srbijo prsti, da opravite prvi poenostavljeni nakup v trgovini Google Play. A lepo po vrsti …

Kaj potrebujete za plačilo aplikacij prek računa Telekoma Slovenije?

1. Morate biti naročnik telekomunikacijskih storitev Telekoma Slovenije, ki vam bo konec meseca nakupe zaračunal na rednem računu. Uporaba storitve je brezplačna.

2. Vaša mobilna naprava mora podpirati operacijski sistem Android in v njej naj bo aktivna SIM-kartica Telekoma Slovenije.

3. Pri prvem postopku bodite povezani v mobilno omrežje Telekoma Slovenije. Nadaljnji nakupi so mogoči tudi prek brezžičnega omrežja WiFi in v gostujočem omrežju.

4. Pred prvim nakupom prek mesečnega računa Telekoma Slovenije boste dodali novo plačilno sredstvo in svoj račun Google povezali s svojo mobilno številko.

 

5. Sledi še potrditev pogojev uporabe, nato pa za nakup že lahko izberete novo plačilno sredstvo (tj. račun Telekoma Slovenije).

6. Limit za plačevanje v spletni trgovini Google Play je nastavljen na 30 evrov, lahko pa ga kadarkoli zvišate ali znižate.

Če vas zanima več, si preberite najpogostejša vprašanja in odgovore na spletni strani Telekoma Slovenije.

Ste prepričani, da poznate vse trike nakupovanja na Google Playu?

Uporaba Google Playa je preprosta in intuitivna in vsakdo v nekaj minutah brez večjega truda postane lastnik nove zabavne vsebine. A obstaja kar nekaj trikov, ki olajšajo iskanje po tej digitalni zakladnici in še izboljšajo uporabniško izkušnjo. Poglejmo si najbolj uporabne.

Kino in jukebox v vašem žepu

Če ste ga do zdaj uporabljali zgolj za nalaganje aplikacij in iger, vas bo razveselilo, da je Google Play mnogo več, saj ponuja tudi bogat nabor filmskih uspešnic in glasbe. V obeh kategorijah lahko brskate po trenutno najbolj priljubljenih vsebinah, spremljate najnovejše izdaje, seveda pa je iskanje prilagojeno tudi vašemu okusu, saj tako filme kot glasbo lahko poiščete tudi glede na vaš najljubši žanr. Vsebine imate tako vedno dostopne na svojem mobitelu, tablici ali računalniku, lahko pa svojo malo napravo povežete s televizorjem (chromecast) in jih spremljate v svoji najljubši družbi.

 

Nakupujte vsebine, ki jih priporočajo uredniki

Ste v dilemi, katera aplikacija vam bo služila bolje? Google Play ima svoje urednike, ki poskrbijo, da do vas pridejo prava priporočila. Pojdite na prvo stran trgovine Google Play, v vrstici pod iskalnikom podrsajte levo in desno ter izberite zavihek Izbor uredništva. Prikazal se vam bo seznam priporočenih aplikacij.

Poiščite najbolj vroče vsebine ta hip

Ste zaradi dnevnih obveznosti zamudili dogajanje v svetu tehnologije in filma oziroma glasbe? Nič hudega, saj v Google Playu lahko hitro preverite, kaj trenutno kraljuje na mestu najbolj priljubljenih. Poleg tega Google poskrbi, da boste dobili kar najboljše rezultate iskanja, kar ugotavlja glede na vaša pretekla zanimanja. Ponovno pod vrstico za iskanje poiščite pravi zavihek, v tem primeru Izbor najbolj priljubljenih, in izberite to opcijo. Na zaslonu se vam bodo prikazale najbolj iskane aplikacije, igre, filmi in skladbe.

Aplikacije lahko iščete tudi glede na njihovega razvijalca

Če so vam bile do zdaj aplikacije določenega razvijalca še posebej všeč, lahko s preprostim iskalnim trikom v vsakem hipu najdete vse njegove najnovejše aplikacije. Potrebujete le prave ključne besede, in sicer pub:razvijalčevo ime – pazite, da vmes ni presledkov in da upoštevate velike začetnice. Primer: pub:Facebook.

Poskrbite, da hitro pridete do iskane aplikacije

Google Play je skoraj neskončna baza aplikacij in rado se zgodi, da imajo te zelo podobna imena. Zato pogosto za eno iskano besedo dobimo veliko različnih zadetkov in čas iskanja se podaljša. Da se temu izognete, preprosto uporabite narekovaje. Tako bodo vsi zadetki vsebovali točno ime, prav tako pa bodo najboljši zadetki prikazani na začetku.

Ustvarite seznam želja

Če naletite na aplikacijo, za katero sumite, da vam bo kdaj v prihodnosti še koristila, zdaj pa je še ne potrebujete, jo lahko pospravite v Seznam želja. Tako se ne bo zgodilo, da bi nanjo pozabili. V Google Playu odprite želeno aplikacijo in nato kliknite na majhno ikono v levem kotu, na kateri je narisan znak +. S klikom na znak ste aplikacijo uspešno dodali v Seznam želja. Kadarkoli si ga lahko ogledate v svojem profilu. Prav tako velja za filme – in tudi če iskanega filma v Google Playu še ni, ga poiščete po naslovu in označite kot zaželeno vsebino.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
13. marec 2017
3372
6. maj 2019
Pri nakupu mobilnih aplikacij so kreditne kartice preteklost