Prihaja One X9, ki naj bi bil precej zmogljivejši, kot je One A9

Tehnik 10. november 2015
/PublishingImages/one-x9-hero.jpg

Nedavno predstavljeni mobitel One A9 (na slikah) je marsikoga razočaral. Dolgo časa smo upali, da bo One A9 strojno vrhunski, a izkazalo se je, da spada prej v srednji kakovostni razred kot v zgornjega. Že res, da je lep, ampak najbolj zahtevnim uporabnikom lepota ni dovolj. A ljubitelji HTC-jevih naprav ne obupujte. Tajvansko podjetje bo relativno kmalu na trg poslalo mobitel z imenom One X9, ki naj bi prinesel tisto, česar One A9 ni - vrhunsko strojno zmogljivost. Verjamemo, da bo HTC z njim prodajno neprimerno bolj uspešen kot z One-om A9.

 

O tem, kakšno strojno opremo naj bi imel One X9, imamo že kar nekaj informacij. Za pogon Androida naj bi pri tem mobitelu skrbel procesor Snapdragon 820, kateri sicer proizvajalcem mobitelov še ni na voljo. Procesorju naj bi bilo v pomoč tudi kar 4 GB RAM pomnilnika. Za primerjavo One A9 ima samo 2 oziroma 3 GB RAM pomnilnika. One X9 naj bi imel še vrhunski zaslon z ločljivostjo Quad HD, osrednjo kamero s 23 MP, 64 GB internega spomina, baterijo s kapaciteto 3.500 mAh ter dober zvok. Ni slabo, kajne?

Mobitel One X9 je bil tudi že ujet na sliki. Ogledate si ga lahko tukaj. Kot lahko vidite na sliki, je vizualno nekoliko drugačen od One-a A9 (fizičnega gumba »Domov« nima na sprednji strani, sprednjo kamero ima na levi strani …). Po našem mnenju je estetsko izredno atraktiven. Je pa to seveda stvar osebnega okusa.

Točen datum, ko bo mobitel One X9 možno kupiti, ni poznan. Se pa govoril, da lahko novinca v prodaji pričakujemo enkrat v prvi četrtini prihodnjega leta.

Vir: mobilebun.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
10. november 2015
2746
13. november 2015
Prihaja One X9, ki naj bi bil precej zmogljivejši, kot je One A9
Android