Prihaja prvi Samsungov pametni mobitel s kovinskim ohišjem

Tehnik 1. avgust 2014
/PublishingImages/galaxy-alpha-napoved-hero.jpg

Samsung nas vsako leto zasipava z velikim številom najrazličnejših pametnih mobitelov. Sicer največ pozornosti pobereta liniji Galaxy S in Galaxy Note (na sliki Note 3), a to še ne pomeni, da ostala ponudba ni dobra. Po njej posegajo tisti, ki si še vedno želijo dober mobitel, a za nekoliko nižjo ceno. Pričakujemo lahko, da bo v kratkem na trg prišel eden izmed zanimivejših, ki ni poimenovan kot Galaxy S ali Galaxy Note. Gre za mobitel Galaxy Alpha, ki naj ne bi izstopal po strojni moči, ampak po svoji izgradnji, oziroma izgledu. Opremljen naj bi bil s kovinskim ohišjem. Morda se komu ta podatek ne zdi nič posebnega, a dejstvo je, da gre za veliko prelomnico pri tem južnokorejskem podjetju. Do sedaj namreč v njegovi široki ponudbi še ni bilo pametnega mobitela, ki bi bil oblečen v kovinsko ohišje.

 

Po zunanji plati lahko pričakujemo, da bo Galaxy Alpha zaradi svojega ohišja kazal na nekoliko bolj »premium« izdelek. No, ob uporabi bomo verjetno hitro opazili, da ne gre za Samsungovega novega paradnega konja. Do prihoda Galaxyja Note 4 bo v ospredju skoraj zagotovo še naprej Galaxy S5. Za pokušino lahko povemo, da naj bi imel Galaxy Alpha vgrajen 4,8-palčni (12,2-centimetrski) zaslon z ločljivostjo 720p (306 pik na palec). Za shranjevanje datotek naj bi imel 32 GB internega spomina in bo brez reže za microSD kartico. Na njem naj bi se nahajal tudi bralnik prstnih odtisov.

Sprva se je napovedovalo, da bo Samsung mobitel Galaxy Alpha predstavil 4. avgusta, sedaj pa se omenja tudi datum 13. avgust. Kakorkoli že, njegovo uradno predstavitev lahko pričakujemo v zelo kratkem času.

Vir: sammobile.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
1. avgust 2014
2140
4. avgust 2014
Prihaja prvi Samsungov pametni mobitel s kovinskim ohišjem
Android