Prihajajo mobiteli iPhone, ki bodo imeli bralnik šarenice

Tehnik 28. julij 2016
/PublishingImages/iphone.sarenica-1-hero.jpg

Proizvajalci mobilnih naprav so do danes na trg poslali že kar nekaj naprav z bralnikom prstnih odtisov. Kot vse kaže, nameravajo sedaj ponujati tudi vedno več mobilnih naprav, ki bodo imele vgrajene še druge načine biometričnega prepoznavanja, predvsem bralnik šarenice. Samsung je pred tedni že ponudil tablico (Galaxy Tab Iris), ki ima vgrajen bralnik šarenice, v kratkem pa bo ponudil še mobitel (Galaxyja Note7) s takšnim bralnikom.

Spletna stran DIGITIMES, ki je informacijo pridobila od neimenovanih virov v panogi, sedaj razkriva še, da bo verjetno tudi Apple ponudil mobitele iPhone (na sliki iPhone SE), ki bodo imeli vgrajen bralnik šarenice, in sicer leta 2018. Mobiteli iPhone so imeli doslej vgrajen »samo« bralnik prstnih odtisov. Vsekakor se ne bomo branili, če bodo kmalu imeli še omenjeni bralnik.

 

Če bi si radi ogledali, kako deluje bralnik šarenice pri Galaxyju Note7, predlagamo, da se odpravite na to spletno stran in pogledate priloženi video. Prepoznavanje šarenice pri Samsungovem prihajajočem mobitelu deluje zelo dobro in hitro. Upamo, da bo tako tudi pri drugih napravah.

Vir: DIGITIMES

Foto: Apple

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
28. julij 2016
3088
28. julij 2016
Prihajajo mobiteli iPhone, ki bodo imeli bralnik šarenice