Prihajajoči 4-palčni iPhone naj bi se imenoval iPhone 5se

Tehnik 26. januar 2016
/PublishingImages/iphone5se-napoved-hero.jpg

Spletna stran 9to5Mac poroča, da se bo prihajajoči 4-palčni iPhone imenoval iPhone 5se. Doslej so se sicer omenjala nekatera druga imena za ta mobitel, kot npr. iPhone 6c. Omenjena spletna stran je obenem podala še nekaj novih informacij o opremi tega 4-palčnega iPhona.

Kot pravi spletna stran 9to5Mac, bo iPhone 5se nekakšna naprednejša različica že nekoliko osivelega iPhona 5s, saj bo imel podoben dizajn in boljšo programsko in strojno opremo. Po mnenju 9to5Mac naj bi novinec imel kar nekaj stvari, ki jih iPhone 5s nima. Npr. kameri z 1,2 in 8 MP iz iPhona 6, možnost izdelave t.i. živih slik, barometer, NFC za Apple Pay, avtomatsko fokusiranje pri snemanju videov ter procesor A9. Imel naj bi tudi 16 oziroma 64 GB internega spomina.

 

Predstavitev 4-palčnega iPhona 5se bi se lahko zgodila relativno kmalu. Spletna stran 9to5Mac je pred časom poročala, da bi nam lahko Apple ta mobitel pokazal v marcu na posebnem predstavitvenem dogodku skupaj z uro Apple Watch 2. Kdaj iPhona 5se pričakovati v prodaji? Na Tehniku smo pred nekaj tedni poročali, da bo mobitel predvidoma v aprilu na voljo na Kitajskem, in sicer pri ponudniku China Mobile, tako da predvidevamo, da ga bomo v istem mesecu videli tudi drugod po svetu.

Vir: 9to5mac.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
26. januar 2016
2827
26. januar 2016
Prihajajoči 4-palčni iPhone naj bi se imenoval iPhone 5se