Prišel je Windows 10

Tehnik 30. julij 2015
/PublishingImages/windows-10-1-hero.jpg

Nestrpno smo ga čakali in sedaj je končno tu. Dobrodošel Windows 10! V trenutku, ko ta prispevek berete, je že na voljo v 190 državah sveta. Med drugim seveda tudi v Sloveniji. Če razmišljate, ali se vam ga izplača namestiti, je odgovor vsekakor pritrdilen. Razloga za to sta dva. Eden je ta, da je v prvem letu popolnoma brezplačen. Drugi razlog pa so številne novitete, ki jih prinaša.

 

Preletimo glavne novosti pri operacijskem sistemu Windows 10. Morda najbolj udarna novost, ki po eni strani niti ni novost, saj smo jo v preteklosti že videvali, je, da ima vgrajen gumb Start. Tega je Microsoft odstranil iz Windows 8, a ker se je veliko uporabnikov nad to njegovo potezo pritožilo, ga je sedaj vrnil v svoj operacijskih sistem. Windows 10 ima vgrajen tudi nov internetni brskalnik Edge, s katerim želi Microsoft popraviti slab vtis, ki ga je v zadnjih letih pustil njegov Internet Explorer, ter digitalno asistentko Cortano, ki omogoča glasovno upravljanje. Spregledati pa ne smemo niti njegove aplikacije Xbox, prek katere se lahko igra igre iz Xboxa One, večje varnosti, kot jo ponuja katerikoli prejšnji Windows, ter izboljšane večopravilnosti.

 

Že dolgo časa je znano, da Windows 10 ne bo na voljo samo na osebnih računalnikih, ampak se ga bo dalo namestiti tudi na druge naprave. Na slednjih je seveda malenkost prilagojen. Ta hip se ga da namestiti samo na osebne računalnike. Kdaj točno se ga bo dalo na pametne telefone, žal še ni znano.

Vir: blog.windows.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
30. julij 2015
2607
4. avgust 2015
Prišel je Windows 10
Windows Phone 8