Prizm - predvajalnik glasbe, kot ga še ni bilo

Alenka Selčan 27. november 2014
/PublishingImages/prizm-hero.jpg

Kaj pravite na učeči se predvajalnik glasbe? Prizm je spet ena od tistih pametnih reči, za katero niste vedeli, da jo pogrešate, dokler se ni pojavila. Če ste med tistimi, ki jih ne moti, da na isti radijski postaji iz dneva v dan poslušate istih pet komadov, vam za pametni predvajalnik ne bo kaj dosti mar, a če ste glasbeno vsaj malo radovedni, vas bo ta ljubka učeča se napravica bržkone navdušila.

 

Prizm je lična piramida, ki jo po konceptu že lahko uvrstimo med sveže pečene biserčke interneta reči. Priklopimo ga lahko na kakršne koli zvočnike v prostoru. Prek WiFi ali Bluetootha bo poiskal vse vse pametne naprave v svoji bližini in se prek njih povezal z glasbenimi platformami Deezer, Spotifiy in Soundcloud (morda v kratkem tudi z Last.fm, ipd.). Tam bo najprej preveril, kakšna glasba nam ustreza in jo nato predvajal naravnost iz oblaka. Tako ne bo treba več skrbeti, če si omiljene glasbe še nismo prenesli svoj mobitel, pa tudi njegove energije ne bomo trošili po nepotrebnem. Čeprav bomo nanj lahko namestili tudi istoimensko aplikacijo, s katero bomo glasbi lahko sledili tudi v tekstovni obliki, nam za predvajanje ne bo treba kaj dosti brskati po mobitelu, saj bo Prizm namesto nas pobrskal za novitetami naših priljubljenih žarnov, in samodejno vrtel tudi glasbo iz naših shranjenih seznamov predvajanja.

Če nam bo neka pesem všeč, bomo to dokazali z dotikom na srce na eni od njegovih ploskev in že jo bo dodal na spisek naših najljubših. Ko nam predvajano ne bo po godu, bomo z dotikom na križec na sosednji ploskvi preskočili na naslednji izbor, če pa bo kakšna pesem res nadležna, pa jo bomo z daljšim pritiskom na X za vselej odstranili s seznama predvajanja in tako onemogočili, da bi še kdaj oskrunila naša ušesa.

 

Kot kaže je Prizm nadvse hvaležna reč. Bolj ko ga bomo uporabljali, bolje nam bo služil, saj se bo z vsakim predvajanjem učil, kaj nam je všeč in kaj ne. Hitro se bo naučil tudi to, kakšna glasba se nam zdi primerna za zvečer in česa nočemo slišati navsezgodaj. Ko bo Prizm zavoljo naše pametne naprave zaznal, da smo se vrnili v njegovo bližino, nas bo pozdravil vsakič z boljšo glasbo.

Ker Prizm zazna vse pametne naprave v svoji bližini, se nam ne bo treba več obremenjevati s tem, kakšno glasbo si želijo poslušati naši gostje. Kot najbolj pronicljiv DJ bo Prizm premeteno pobrskal po tudi po njihovih glasbenih računih in tako našel nekaj primernega za vse okuse.

A ne le to. Prizm se ponaša tudi s posebnim senzorjem, ki zaznava glasnost v prostoru. Zato lahko predvidi, ali gre za intimno večerjo ali klepetavo druženje, ki ga je treba začiniti z bolj poskočnimi ritmi.

Če je ta prvi pametni glasbeni predvajalnik navdušil tudi vas, upam, da vas ne bo preveč razočaralo, da smo ga odkrili malce prepozno. Prizm namreč pravkar zaključuje s svojo nadvse uspešno Kickstarter kampanjo, v kateri so si ga najzgodnejši zagotovili za borih sto evrov, zamudniki pa lahko le upamo, da bo naslednje poletje po ugodni ceni na voljo tudi nam.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
27. november 2014
2295
28. november 2014
Prizm - predvajalnik glasbe, kot ga še ni bilo
Android, iOS, Windows Phone 8