Prve informacije o strojni opremi iPhonov 7 in 7 Plus, prihaja tudi manjši iPhone

Tehnik 5. november 2015
/PublishingImages/iphone7-ugibanja-hero.jpg

Mobitela iPhone 7 in iPhone 7 Plus lahko na prodajnih policah pričakujemo šele jeseni prihodnje leto, a v zvezi z njima že prihajajo informacije. Zelo priznani in v svojih napoved zelo točni analitik Ming-Chi Kuo iz podjetja KGI Securities je ravnokar posredoval nekaj prvih informacij o njuni strojni opremi.

 

Kot pravi Kuo, naj bi bila iPhone 7 in iPhone 7 Plus po zmogljivosti malenkost drugačna. Oba naj bi sicer imela vgrajen enak procesor – Applov prihajajoči A10, se pa bosta razlikovala po količini RAM pomnilnika. Omenjeni analitik pravi, da naj bi imel iPhone 7 Plus 3 GB RAM-a, iPhone 7 pa »le« 2 GB, kolikor ga imata tudi aktualna iPhona 6s in 6s Plus (na slikah). Ali bodo še kakšne druge razlike med novima iPhonoma, Kuo ni razkril. No, seveda lahko pričakujemo, da bo iPhone 7 Plus občutno večji od iPhona 7. Verjetno pa se bo našla še kakšna razlika.

Kuo tudi pričakuje, da nam bo Apple v prihodnjem letu ponudil še en nekoliko manjši 4-palčni iPhone, ki bo hkrati tudi manj zmogljiv od zgoraj omenjenih večjih bratov, saj naj bi v njem tiktakal procesor A9. V zvezi s tem 4-palčnežem Kuo pričakuje, da bo Apple pri njem uporabil kovinsko ohišje in da vanj ne bo vgradil zaslona, ki zaznava silo dotika. Proizvodnja tega manjšega iPhona naj bi se začela enkrat v prvi polovici leta 2016, kar pomeni, da bi nam lahko Apple ta mobitel predstavil sočasno z novima iPhonoma 7 in 7 Plus prihodnjo jesen.

Vir: appleinsider.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
5. november 2015
2741
10. november 2015
Prve informacije o strojni opremi iPhonov 7 in 7 Plus, prihaja tudi manjši iPhone
iOS