Prynt – AR tiskalnik fotografij

Alenka Selčan 5. februar 2015
/PublishingImages/prynt-hero.jpg

Danes, ko vse več vsebin selimo v oblake in ko je zavoljo digitalne fotografije tudi marsikatera babica prvič sedla za računalnik, se fotografije vse redkeje odločimo shraniti na papir, četudi je cena razvijanja dokaj nizka. Da ima fotografija, ki jo lahko primemo v roke, vložimo v album ali obesimo na steno, svojo vrednost tudi v dobi pametne tehnologije, dokazuje projekt Prynt, ki bo nemara hipno natisnjeni fotografiji vrnil nekdanjo slavo.

 

Ne, ne govorimo o novi različici polaroidnega fotoaparata, temveč o priročnem, nastavljivem okvirju, ki ga lahko nataknemo na različne modele mobitelov (iPhone 5, 6 in Galaxy S4, S5) ter jih tako nadgradimo v tiskalnik fotografij.

Približno pol minute sekund zatem, ko smo posneli selfie ali morda kaj bolj zanimivega, lahko fotografijo s Pryntom natisnemo in jo podarimo prijatelju. Prynt tiska na poseben papir, zato ne rabi barvnih kartuš, ki jih bi bilo treba vedno znova polniti. Je preprosta naprava, ki za svoje delovanje ne potrebuje brezžične povezave, niti Bluetootha, uporablja pa svojo baterijo, tako da ni strahu, da bi na njen račun potrošili dodatno energijo na mobitelu.

 

A Prynt ni le novodobni nadomestek polaroidnih fotoaparatov, saj so ga njegovi izumitelji oplemenitili še nadvse zanimivo aplikacijo nadgrajene resničnosti, ki v natisnjene fotografije dahne življenje.

 

Če natisnjeno fotografijo pogledamo prek aplikacije Prynt, ne vidimo več zgolj v času zamrznjene podobe, temveč krajši videoposnetek. Ko slikamo s Pryntom, dobimo fotografije, podobne tistim iz časopisov v filmih Harryja Potterja, saj aplikacija zajame še pet do deset sekund pred in po fotografiranju.

 

Prynt se te dni nadvse uspešno predstavlja na Kickstarterju, kjer je doslej požel že dobre pol milijona ameriških dolarjev. Očitno je navdušencev nad paprinato AR fotografijo več kot dovolj, saj so zgodnje ptice zelo hitro razgrabile ugodnejše pakete, ki so za slabih petdeset ameriških dolarjev ponujale Prynt z desetimi listi fotografskega papirja. Razprodani so tudi paketi za 99 $, ki jih bo 799 srečnežev prejelo že avgusta, do konca marca pa se lahko zagrebete za isti paket, na katerega pa boste morali počakati do jeseni.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
5. februar 2015
2381
16. februar 2015
Prynt – AR tiskalnik fotografij
Android, iOS