Ritot – pametna zapestnica s projektorjem

Alenka Selčan 31. julij 2014
/PublishingImages/ritot-hero.jpg

Če vprašate starejše, se bodo nemara še spomnili tistih vicev o pohlepnežih, ki so si nekoč, ko so bile vodoodporne zapestne ure še fikcija, želeli takšno z vgrajenim vodometom. Takšne šale že dolgo niso več smešne, a ne zato, ker smo danes manj duhoviti, temveč zato, ker vemo, da vsaka, še tako neverjetna domislica lahko kaj kmalu postane resničnost.

Tudi s pametnimi zapestnicami ni nič drugače. Na trgu se skušajo uveljaviti takšne in drugačne pametne ure in prav ni čudno ni, da se zadnja med njimi lahko pohvali s pico projektorjem, ki podatke namesto na zaslonu, izpisuje kar na dlan.

 

Le vprašanje časa je bilo, kdaj se bo udejanila tudi ta zamisel, ki (tako kot mnogi drugi dosežki pametne tehnologije), kali v večkrat omenjenem prototipu šestega čuta. A če gospod Pranav Mistry leta 2009 še ni vedel, kam naj vtakne projektor, da ne bo preveč moteč za uporabnika, so ustvarjalci zapestnice Ritot zanj očitno našli pravo mesto. Vsaj tako kaže uspešnost njihove Indiegogo kampanje, ki je že močno presegla svoj zastavljen finančni cilj.

Zapestna ura Ritot je na pogled precej privlačnejša od doslejšnjih pametnih ur, ki ne vedo najbolje, kako lično oblikovati zaslon, da se bo dobro ujemal z različnimi modnimi stili. Tudi diskretnost je ena od prednosti naprave, ki ne kriči že od daleč „poglejte, kako sem pametna“, kar prepriča mnoge, morda skromnejše ljubitelje minimalizma, ki si želijo ostati v koraku s časom.

 

In kaj naj bi, poleg časa, še izpisoval ta pametni kos unisex nakita? Kot večina pametnih ur bo tudi Ritot zaznal prihajajoče klice na uporabnikov pametni mobitel, izpisoval bo Twitter in Facebook obvestila in drugo elektronsko pošto.

V kampanji za več denarja ponujajo zgolj več nekoliko ugodnejših zapestnic, prednaročniška cena za eno pa je 120 ameriških dolarjev. Zapestnici Ritot pripada še polnilec, kamor naj bi jo položili, ko jo želimo nahraniti ali spremeniti barvo oz. smer projekcije. Če bo kampanja dosegla nov mejnik 450 tisočakov, bo Ritot postal še sledilnik fizičnega stanja športnikov.

Seveda bodo njegovi ustvarjalci najprej morali dokazati, da njihova kampanja ni le šala, ki privlači množice z ljubko, bodisi športno ali elegantno podobo v poljubi barvi, več dejanski produkt, ki bo delal tako, kot se za pametno tehnologijo spodobi.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
31. julij 2014
2137
8. avgust 2014
Ritot – pametna zapestnica s projektorjem
Android, iOS, Windows Phone 8