SPUD – prenosni zaslon, ki se razpre kot dežnik

Alenka Selčan 4. november 2016
/PublishingImages/SPUD-hero.jpg

Če spadate med tiste svobodnjake, ki še vedno čakajo na primeren zaslon, s katerim bi lahko brezskrbno potovali in ob tem prek svoje mobilne naprave povsem brez napora gledali filme, obdelovali fotografije in urejali video posnetke, si vzemite nekaj minut časa in spoznajte SPUD – Spontanous Pup-Up Display. A pozor! Obstaja nevarnost, da se vanj zaljubite na prvi pogled. Ta prenosni visoko-resolucijski zaslon, ki se razpre in zapre preprosto kot dežnik, spada med v tisto kategorijo izdelkov, ki jih preprosto hočeš imeti.

 

To dokazuje tudi hipni uspeh na Kickstarterju, kjer je teksaško zagonsko podjetje Arovia že v nekaj urah preseglo zastavljen finančni cilj in ga zgolj v treh dneh celo pošesterilo. Najcenejše kose so zgodnje ptičke razgrabile kot za šalo, še vedno pa nemara ujamete nekaj tistih, ki so na voljo za 374$ oziroma 399$, kar je še vedno ugodneje od predvidene končne cene izdelka. Ta naj bi se gibala okrog 500 ameriških dolarjev.

Če še niste povsem prepričani, da bi stvar podprli, si oglejmo še nekaj tehnikalij. Zložen SPUPD ni bistveno večji od povprečne žepne knjige (17 cm x 19 cm x 5, 5 cm) in tudi tehta manj kot kilogram. A ko ga raztegnemo, dobimo 24 palčni zaslon, kar pomeni 61 cm dolgo diagonalo, 53 cm širine, 28 cm višine in 36 cm globine. Namesto krhkega stekla je tu polimersko blago, ki ga lahko operemo celo v pralnem stroju. Ostro, svetlo sliko zagotavlja najnovejša DLP tehnologija. Z vašo priljubljeno napravo pa ga lahko povežete brezžično ali s kablom HDMI.

Govorimo torej o prvem, komercialno dostopnem upogljivem zaslonu na svetu. Njegovi proizvajalci so dovolj pošteni, da opozarjajo na tveganje, ki ga prinaša vsaka nova tehnologijo. Lahko se zgodi, da bodo odkrili skrite napake ali pa, da bo povpraševanje preseglo ponudbo, a vsakem primeru vsakemu podpornikom zagotavljajo izdelek najvišje kakovosti. Držimo jih za besedo in upajmo, da bodo poleti 2017 s SPUDi opremili vse svoje podpornike.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
4. november 2016
3227
4. november 2016
SPUD – prenosni zaslon, ki se razpre kot dežnik