Samsung Galaxy S5 v premium izvedbi?

Uroš Miklavčič 18. julij 2014
/PublishingImages/s5_alpha_hero.jpg

Na korejski spletni strani The Korea Herald se je pojavila novica, ki govori o tem, da naj bi Samsung v avgustu izdal novo verzijo svojega Galaxy S5, ki naj bi nosil bodisi oznako F ali Alpha. Šlo naj bi za premium izvedenko Samsungovega najzmogljivejšega mobitela. Kakšne novosti naj bi ta mobitel prinesel je sicer stvar špekulacij, a naj bi glede na govorice imel vgrajen Samsungov Exynos 5 Octa, osem-jedrni procesor. Poleg tega bo imel 4,7 palčni zaslon (11,4 cm), ohišje pa naj bi bilo kovinsko in naj ne bi presegalo debeline 6 mm.

Glede na zelo tanek profil mobitela je verjetno najbolj pereče vprašanje kaj to pomeni za baterijo, ki bo po vsej verjetnosti manj zmogljiva kot v klasičnem S5. To je še toliko bolj očitno, če v zakup vzamemo 4,7 palčni zaslon, ki se prikladno ujema z govoricami, da naj bi iPhone 6 prišel z dvema dimenzijama zaslona: 4,7 palca in 5,5 palca. Tako se zdi, da Samsung preventivno na trg pošilja konkurenčni izdelek še pred Applom pa čeprav zgolj na podlagi govoric.

 

Vsekakor je najbolj vzpodbudno to, da naj bi imel S5 Alpha kovinsko ohišje. Ravno plastična ohišja, ki jih Samsung že ves čas uporablja na svojih najboljših mobitelih, so z vsako novo iteracijo bolj pereč problem in tarča kritik. Če Samsung resnično načrtuje prehod na kovinska ohišja, bo to največji preskok v zadnjih letih za tega Korejskega proizvajalca mobitelov.

Če govorice držijo ali ne pa bo morda jasno že v avgustu.

Vira: koreaherald.com, thenextdigit.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
18. julij 2014
2114
22. julij 2014
Samsung Galaxy S5 v premium izvedbi?
Android