Samsung naj bi nam ta teden predstavil svojo prvo okroglo uro

Tehnik 12. avgust 2015
/PublishingImages/samsung-gear-a-hero.jpg

Samsung nam bo v kratkem predstavil novo pametno uro, ki ima kot prva njegova okroglo obliko. O tej uri imamo že kar nekaj informacij. Poglejmo si, kakšna naj bi bila.

Gear A, kakor se bo ta Samsungova nova ura imenovala (na naših slikah je Gear S), naj bi bila zelo posebna. Poleg tega, da ima okroglo obliko, naj bi bilo njeno ohišje tudi vrtljivo. Z vrtenjem naj bi uro upravljali. Kako to izgleda v praksi, še nismo videli. Sliši se vsekakor zanimivo. Za prikaz slike na tej novi uri naj bi bil zadolžen zmogljiv Super AMOLED zaslon z ločljivostjo 360 x 360 slikovnih točk. Zaupanja vrednih podatkov o njegovi diagonali nimamo. Za delovanje urinega operacijskega sistema - šlo naj bi za Tizen in ne Android Wear - naj bi skrbela procesor Exynos 3472 in 768 MB RAM pomnilnika. V zvezi s strojno opremo se omenja še senzor srčnega utripa, baterijo s kapaciteto 250 mAh, 4 GB internega spomina ter podpore za NFC, Bluetooth v4.1 in Wi-Fi b/g/n. Strojna oprema naj bi bila torej več kot solidna. Apple Watch, dobivaš novo hudo konkurenco.

 

Ura Gear A naj bi bila kupcem na voljo v več različicah. Konkretnih informacij o tem, v čem naj bi se te med seboj razlikovale, nimamo. Predstavitev okrogle ure naj bi se zgodila v zelo kratkem. Omenja se, da jo bomo videli že na Samsungovem naslednjem predstavitvenem dogodku, ki se bo odvijal 13. avgusta. Na njem bo sicer predstavljen tudi težko pričakovani mobitel Galaxy Note 5, od katerega južnokorejski gigant ogromno pričakuje. O omenjenem dogodku bomo na Tehniku seveda poročali.

Vir: sammobile.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
12. avgust 2015
2627
18. avgust 2015
Samsung naj bi nam ta teden predstavil svojo prvo okroglo uro
Android