Samsung najavil čas predstavitve mobitela Galaxy Note 4

Tehnik 7. avgust 2014
/PublishingImages/najava-predstavitev-note4-hero.jpg

Četudi so se ob prihodu prvega mobitela Note številni pritoževali nad tem, da je takšen kos strojne opreme že prevelik za naše žepe, je ta linija mobitelov še naprej med nami. In ne samo to, danes je ta linija eden izmed boljših Samsungovih virov zaslužka. Pričakujemo lahko, da bo tudi prihajajoči Galaxy Note 4 lepo napolnil blagajno. In to že v kratkem, saj je njegova uradna predstavitev že zelo blizu.

 

O času predstavitve Galaxyja Note 4 se je v zadnjem obdobju precej ugibalo. Sicer smo vedeli, da se bo zgodila enkrat proti koncu poletja ali jeseni, a točen datum je bil uganka. Do sedaj. Samsung je vse dvome razblinil z uradno najavo dogodkov, na katerih ga bo predstavil. Ne, nismo se zmotili z množino. Njegovo predstavitev bo izvedel kar v treh svetovnih mestih hkrati, in sicer v Berlinu, Pekingu in New Yorku. Vsi trije dogodki se bodo odvijali 3. septembra ob 15. uri po srednjeevropskem času. Enega (ali celo vse tri?) si bo možno ogledati v živo na internetnem naslovu www.youtube.com/samsungmobile.

 

Preletimo na kratko še specifikacije, ki naj bi jih prinesel Samsungov novi zastavonoša. Pri paradnih mobitelih tega južnokorejskega proizvajalca smo bili do sedaj vajeni, da se je velikost njihovega zaslona nenehno povečevala. Galaxy Note 4 naj bi presekal to tradicijo. Tako kot predhodnik naj bi imel njegov zaslon 5,7-palčno (14,5-centimetrsko) diagonalo. Lahko pa pričakujemo precejšen preskok v ločljivosti, ki naj bi znašala 2.560 x 1.440 točk. Odlični sliki bodo verjetno sledile tudi odlične druge specifikacije. Pod ohišjem naj bi se nahajal procesor Exynos 5433 ali procesor Snapdragon 805, 3 GB RAM pomnilnika ter 32 GB internega spomina. Za slikanje in video posnetke se napoveduje odlično kamero s 16 MP in optičnim stabilizatorjem slike. Za povrh naj bi bil bogat še z različnimi senzorji (UV-senzor, bralnik prstnih odtisov in senzor za merjenje srčnega utripa) ter odporen proti vodi in prahu.

Vira: samsungmobilepress.com, androidauthority.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
7. avgust 2014
2148
12. avgust 2014
Samsung najavil čas predstavitve mobitela Galaxy Note 4
Android