Samsung predstavil izjemno veliko 18,4-palčno tablico Galaxy View

Tehnik 2. november 2015
/PublishingImages/samsung-galaxy-view-hero.jpg

Ob koncu avgusta smo na Tehniku poročali, da nam Samsung pripravlja gigantsko 18,4-palčno tablico Galaxy View. To tablico je sedaj tudi uradno predstavil. Njegova novinka, ki trenutno velja za največjo mobilno napravo z Androidom, je super izbira, če za doma potrebujemo tablico za ogled videov. Seveda pa je zaradi svoje velikosti nekoliko manj primerna za terensko delo.

 

Gledano v celoti je nova tablica Galaxy View po strojni opremi nekoliko slabša od Samsungovih še vedno paradnih tablic Galaxy Tab S2 9.7 in Galaxy Tab S2 8.0, kateri sta bili predstavljeni v sredini letošnjega leta. Ima pa novinka občutno večji zaslon od obeh Galaxyjev Tab S2, kar bodo nekateri cenili. Kot smo omenili v naslovu, ima zaslon pri Galaxy View kar 18,4-palčno (46,7-centimetrsko) diagonalo. Žal pa ima ta nekoliko skromnejšo ločljivost v višini 1.080 x 1.920 slikovnih točk (120 slikovnih točk na palec). Škoda, ker se Samsung ni odločil za nekoliko višjo ločljivost. Prišla bi zelo prav pri tako veliki diagonali.

Za poganjanje operacijskega sistema (Android 5.1) sta pri gigantski tablici Galaxy View zadolžena zmogljivi 8-jedrni procesor s frekvenco 1,6 GHz ter 2 GB RAM pomnilnika, za shranjevanje datotek pa skrbi 32 oziroma 64 GB velik interni spomin. Od strojne opreme te nove tablice velja omeniti še kamero na zadnji strani z 2,1 MP, od katere ne smemo pričakovati čudežev, ter izjemno veliko baterijo s kapaciteto 5.700 mAh, ki naj bi ob enem polnjenju omogočala kar do 8 ur neprestanega gledanja videov. Samsung je to tablico opremil tudi s posebnim uporabniškim vmesnikom, ki omogoča hiter in enostaven dostop do video vsebin različnih virov (YouTube, Twitch ...).

Kdaj točno bo Galaxy View možno kupiti in v kakšen cenovni rang bo spadala, južnokorejski gigant ni razkril.

Vira: global.samsungtomorrow.com, 9to5google.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
2. november 2015
2734
5. november 2015
Samsung predstavil izjemno veliko 18,4-palčno tablico Galaxy View
Android