Samsung predstavil svojo prvo okroglo uro

Tehnik 2. september 2015
/PublishingImages/samsung-gear-s2-hero.jpg

Samsung nam je tik pred začetkom berlinskega sejma IFA, ki bo svoja vrata odprl 4. septembra, predstavil svojo novo pametno uro Gear S2. To uro smo sicer pričakovali že na njegovem avgustovskem dogodku, na katerem nam je predstavil Galaxyja Note5 in Galaxyja S6 edge+, a je tam nismo videli. Novinka je drugačna od njegovih prejšnjih pametnih ur. V prvi vrsti zato, ker je okrogla. Samsung nam namreč do danes ni ponudil še nobene okrogle ure. Njena posebnost pa je tudi v tem, da je krog na njenem ohišju vrtljiv. Preko vrtenja tega kroga se jo upravlja.

 

Ura Gear S2 bo uporabnikom na voljo v treh različicah, ki bodo na trgu poznane po imenih Gear S2, Gear S2 3G in Gear S2 classic. Osnovna Gear S2 se ponaša z nekoliko bolj modernim dizajnom. Gear S2 classic ima, kot že njeno ime nakazuje, nekoliko bolj klasičen dizajn in usnjen pas. Gear S2 3G pa je zelo podobna osnovni Gear S2, a ima za razliko od nje vgrajeno podporo za 3G omrežja in nekoliko večjo baterijo s 300 mAh (osnovna Gear S2 in Gear S2 classic imata takšno z 250 mAh).

Ostala strojna oprema je pri vseh treh različicah identična. Vse imajo vgrajen 1,2-palčni (3-centimetrski) zaslon z ločljivostjo 360 x 360 slikovnih točk (visoke 302 slikovne točke na palec), 1-GHz 2-jedrni procesor, 512 MB RAM pomnilnika, 4 GB internega spomina, podporo za NFC ter številne senzorje (giroskop, senzor za merjenje srčnega utripa …). Programsko opremo pri vseh treh zastopa operacijski sistem Tizen.

Kdaj točno bo ura Gear S2 uporabnikom na voljo, Samsung ni izdal. Lahko le upamo, da bo še ta mesec.

Vir: samsungmobilepress.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
2. september 2015
2656
4. september 2015
Samsung predstavil svojo prvo okroglo uro
Android