Samsung predstavil tanka mobitela Galaxy A5 in Galaxy A3

Tehnik 5. november 2014
/PublishingImages/samsung-galaxy-a3-a5-hero.jpg

Proizvajalci pametnih mobitelov pošiljajo na trg iz leta v leto tanjše modele. Nekateri so na trg poslali že tako tanke, da smo se že upravičeno spraševali, ali so morda že preveč tanki. Kljub temu pa ne moremo pričakovati, da se bo ta tekma milimetrov v kratkem zaključila. Pričakujemo lahko, da nam bodo že v bližnji prihodnosti ponudili modele, ki bodo imeli manj kot 4 mm debeline. Tudi največji proizvajalec pametnih mobitelov, Samsung, nam ponuja vse bolj tanke modele. Dva nova tanka modela je ravnokar predstavil javnosti. Prvi sliši na ime Galaxy A5, drugi pa na Galaxy A3. Poglejmo, kaj vse nam prinašata.

 

Galaxy A5

Novinec je skupaj z avgusta predstavljenim mobitelom Galaxy Alpha ta hip najtanjši Samsungov mobitel. Oba v debelino merita le 6,7 mm. Prepričani smo, da ta debelina še ni pretanka in da mobitel, tako kot Galaxy Alpha, lepo sede v roko. Pohvaliti velja, da je njegovo ohišje iz kovine, saj ta pri uporabnikih pusti precej boljši vtis kot plastika. Ohišje bo kupcem na voljo v široki paleti barv, za kar si Samsung prav tako zasluži pohvalo. Na voljo bo v beli (Pearl White), črni (Midnight Black), svetlo roza (Soft Pink), platinasto srebrni (Platinum Silver), šampanjsko zlati (Champagne Gold) in svetlo modri barvi (Light Blue).

 

Ostale njegove specifikacije so zadovoljive, a ne vrhunske. V številnih pogledih namreč kar precej zaostajajo za tistimi pri modelih Galaxy Note 4 in Galaxy S5. Vgrajen ima relativno velik, 5-palčni (12,7-centimetrski) zaslon z ločljivostjo 720 x 1.280 točk (294 slikovnih točk na palec), ki naj bi se, kot zagotavlja Samsung, dobro odrezal v vseh okoljih, v katerih ga bomo uporabljali. Za pogon njegovega operacijskega sistema Android 4.4 KitKat sta zadolžena 4-jedrni procesor z 1,2 GHz in 2 GB RAM pomnilnika, za izdelavo slik in videov pa kameri s 13 MP in 5 MP. Za kameri je Samsung pripravil tudi več programskih funkcionalnosti (izdelava skupinskih selfijev, možnost izvajanja lepotnih popravkov na obrazu …), s pomočjo katerih bomo lahko izdelali kar se da najbolj všečne fotografije. Tu pa so še baterija z 2.300 mAh, ki ji je v pomoč programska funkcionalnost Ultra Power Saving Mode za podaljšanje njene avtonomije, 16 GB internega spomina z možnostjo razširitve s karticami microSD ter podpora za hitra omrežja LTE/4G.

Mobitel prihaja na prodajne police že ta mesec. Na voljo bo na Kitajskem in še na nekaterih drugih trgih.

Galaxy A3

 

Galaxy A3 po vizualni plati močno spominja na Galaxy A5, le da je nekoliko drugačnih dimenzij. Je za 0,2 mm debelejši, obenem pa meri v dolžino in širino nekoliko manj in ima vgrajen manjši, 4,5-palčni (11,4-centimetrski) zaslon. Zaslon ima tudi nekoliko nižjo ločljivost v višini 540 x 960 točk (245 slikovnih točk na palec), kar bi lahko zmotilo marsikaterega kupca. Mobitel prinaša še 4-jedrni procesor z 1,2 GHz, 1 GB RAM pomnilnika, 16 GB internega spomina z možnostjo razširitve s kartico microSD, kameri z 8 MP in 5 MP, ki imata enake funkcionalnosti kot pri Galaxyju A5, baterijo s 1.900 mAh, ki ji je prav tako v pomoč programska funkcionalnost Ultra Power Saving Mode, podporo za omrežja LTE/4G ter Android 4.4 KitKat.

Tudi ta mobitel prihaja na prodajne police že ta mesec, na voljo pa bo prav tako na Kitajskem in še na nekaterih drugih izbranih trgih.

Vir: samsungmobilepress.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
5. november 2014
2267
6. november 2014
Samsung predstavil tanka mobitela Galaxy A5 in Galaxy A3
Android