Samsungov modni pametni pas Welt na Kickstarterju

Alenka Selčan 5. september 2016
/PublishingImages/Welt-1-hero.jpg

Nosljiva pametna tehnologija je nadvse sramežljivo dete tretjega tisočletja. Navkljub aplavzom, ki jih dosega z vsakim novim korakom, se zdi, da so ti še vedno negotovi. Videti je, da celo Samsung ne verjame, da lahko poleg tehnologije Gear množice očara še kak drug kos oplemenitenih modnih dodatkov.

Se je Samsung, ki ni le največji proizvajalec mobilnih naprav, ampak veliko, veliko več, prav zato odločil, da promocijo za pametni pas Welt opravi na Kickstarterju, ne pa s klasično oglaševalsko kampanjo? Mar poslovnih moških vseh slojev, zlasti tistih, ki radi pokažejo, da "nosijo hlače", v nakup ne bi pregovorila kakšna bolj sofisticirana marketinška poteza? Kakršnikoli so že razlogi, da tako ogromna korporacija vrže projekt enega svojih zagonskih podjetij na Kickstarter, tule je Welt – pametni pas.

Namesto da se hvalite o skrbi za svojo postavo, lahko to dokažete z enim samim gibom roke v žep, s katerim odstrete Welt, pas, ki se na videz sicer ne razlikuje kaj dosti od ostalih pasov vaše garderobe, a ga od njih ločuje tehnologija, ki se skriva v njegovi zaponki.

 

Ta z ustrezno aplikacijo izmeri uporabnikov obseg, šteje njegove korake, ki jih opravi od doma do svoje pisarne, meri čas, ki ga tam preživi sede, nadzira, da se na poslovnem kosilu ne nažre preko zdrave mere, skratka nič kaj več, kot to počno že drugi raznorazni sledilci fizične aktivnosti.

Poleg modnega dizajna ga odlikujejo baterija, ki zdrži tja do dvajset dni in ima napajanje urejeno z mikro USB-jem, kakopak Bluetooth 4.1, pa tudi možnost nastavitve manjših ciljev, ki bi si jih radi zadali za dosego bolj zdravega življenja.

Ponudba pasov je pestra. Izbirate lahko med štirimi velikostmi (S, M, L, XL) usnjenih pasov različnih barv bodisi v športni, klasični ali premium maniri. Na voljo sta tudi dve različici, prirejeni prav za to kampanjo, ki omogočata tudi gravuro po želji naročnika. No, tudi na ženske niso pozabili, vendar je iz neznanega razloga ponudba zanje omejena na zgolj dve različici.

Četudi se za Welt ne boste odločili, je nadvse primerno darilo tako za starejše kot za mlajše moške, ki morajo večino delovnih dni preživeti z zategnjenim pasom. Cene v ponudbi se gibajo od slabih 70 ameriških dolarjev pa tja do 200, kar sploh ni pretirana cena za pošten, kaj še le pameten pas, ugodni pa so tudi kompleti, ki jih na Kickstarterju nudijo vse do 6. oktobra. Dostavo obljubljajo v januarju prihodnje leto, kar pa je malce nespretno, če pomislimo, koliko žensk se konec leta ubada z večnim vprašanjem, s čim naj obdarijo svoje najdražje moške.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
5. september 2016
3146
5. september 2016
Samsungov modni pametni pas Welt na Kickstarterju