Senzorizacija tehnologije z Intel RealSense

Alenka Selčan 25. avgust 2015
/PublishingImages/senzorizacija-hero.jpg

"Računalniki so na naših mizah, v naših torbah, oblekah, domovih in na naših telesih. Ne le, da postajajo vse pametnejši in vse bolj povezani, temveč dobivajo tudi čute in tako postajajo naš podaljšek.“

Tako je sredi avgusta v San Franciscu nagovoril občinstvo Intelovega razvijalskega foruma Brian Krzanich, ki je v svojem govoru osvetlil predvsem novo zvezdo porajajočih se tehnologij - senzorizacijo računalništva. Pametne naprave se bodo še naprej povezovale med sabo (IoT), ne bodo pa le vse pametnejše, temveč s pomočjo raznovrstnih senzorev tudi vse bolj čuteče (Sensification of Computing).

Neustavljiva težnja, da bi pametne naprave zaznale še več in se vedle vse bolj človeku podobno, je glavni motiv za razvoj Intelelove platforma RealSense, ki postaja združljiva z vse večjo množico operacijskih sistemov in razvijalskih okolij.

RealSense je že združljiv z Windowsi in Androidoidom, odslej pa bodo razvijalci to tehnologijo lahko uporabljali tudi z drugimi operacijskimi sistemi, pa naj gre za Mac OS X, Linux ali pa za bolj specializirane, a nič manj zanimive platforme kot soROS, Scratch, Unity, Xsplit in OBS, Structure SDK, Razer – OSVR in Unreal Engine 4.

 

Eno od pomembnejših sodelovanj, ki jih je na formum naznanil Krizanich, je povezovanje RealSense-a z Googlovim projektom Tango, eden od pomembnejših adutov pod Alphabetovim okriljem.

Združitev Intelovega Realsensa in Googlovega projekta Tango naj bi pripeljala do nove generacije Androidov, ki bodo okolico zajemali trodimenzionalno. V demonstraciji je Krzanich prikazal, kako bo z bodočimi Androidi z vgrajeno RealSense kamero preprosto posneti stanovanje (ali kateri koli drug prostor) in ga preprosto spremeniti v digitalno obliko.

 

Intelov RealSense bo tako s čuti opremil različne vrste tehnologije prihodnosti, od mobitelov, robotov, igric, pretočnih vsebin, VR projektov, 3D odčitavanja in animacij, do dronov, prodajalnih avtomatov in lebdečih hologramskih zaslonov.

 

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
25. avgust 2015
2645
28. avgust 2015
Senzorizacija tehnologije z Intel RealSense
Android, iOS, Windows Phone 8