Sharp bi lahko Applu dobavljal OLED zaslone za mobitele iPhone

Tehnik 4. oktober 2016
/PublishingImages/sharp-iphone-zaslon-hero.jpg

Že nekaj časa se napoveduje, da mobiteli iPhone (na slikah iPhona 7) v prihodnosti ne bodo več imeli LCD zaslonov, temveč bodo imeli OLED zaslone. Apple sicer še ni uradno razkril, kdaj točno bo začel ponujati mobitele z OLED zasloni, a zdi se, da jih bo že kmalu.

Pred kratkim smo namreč prek spletne strani Bloomberg izvedeli, da se gigant iz Cupertina ta hip pogaja s podjetjem Sharp glede dobave OLED zaslonov za prihajajoče iPhone. To bi lahko bil pokazatelj tega, da so prvi iPhoni z OLED zasloni že zelo blizu. Koliko OLED zaslonov bo – če bo – Sharp dobavil Applu v prihodnjih letih in kdaj točno jih bo začel dobavljati, je sicer še vprašanje.

 

OLED zasloni so v številnih pogledih boljši od LCD zaslonov, zato ni čudno, da jih želi Apple v prihodnosti videti na svojih iPhonih. Če samo naštejemo nekatere prednosti OLED zaslonov pred LCD zasloni: možnost prikaza lepših barv (črna barva je npr. zares črna), boljši vidni koti in fleksibilnost (OLED zaslone je za razliko od LCD zaslonov mogoče ukrivljati).

Boste kupili prvi iPhone, ki bo imel OLED zaslon? Svoje mnenje lahko podate spodaj.

Vir: Bloomberg

Foto: Apple

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
4. oktober 2016
3180
4. oktober 2016
Sharp bi lahko Applu dobavljal OLED zaslone za mobitele iPhone