Si želite mobilno aplikacijo? Como je rešitev za vas.

Roni Kordiš 25. julij 2014
/PublishingImages/como-hero.jpg

Imate spletno mesto? Si želite, da bi imeli mobilno aplikacijo, vendar se vam zdijo cene izdelave mobilnih aplikacij previsoke? Obstaja rešitev.

Ne, to ni prodajni oglas, ampak zgolj moje navdušenje nad spletno storitvijo Como, ki omogoča, da iz svojega spletnega mesta sami naredite mobilno aplikacijo za različne mobilne operacijske sisteme. Como podpira iOS, Android in tudi Kindle Fire, izdelava aplikacije pa je povsem preprosta, saj vam storitev pomaga skozi celoten proces, ki je zelo dobro dokumentiran, predvsem pa omogoča veliko prilagajanja.

 

Sam sem sicer navdušen nad odzivnimi spletnimi mesti, kjer uporabniki dobijo enako uporabniško izkušnjo na vseh napravah, vendar si marsikdo želi, da bi imel svojo lastno aplikacijo, ki bi si jo uporabniki naložili na svoj mobitel in jo uporabljali.

Postopek izdelave mobilne aplikacije:

  • izberemo ime aplikacije;
  • izberemo eno izmed predefiniranih možnosti aplikacije (odvisno od tega, za kakšen produkt se odločimo: glasba, dogodki, restavracije, blog, izobraževanje ...)
  • izberemo naslov, s katerega naj naša aplikacija črpa vsebino;
  • prilagodimo celotno aplikacijo (izgled, vsebine, dodamo dodatne strani).

In naša aplikacija je pripravljena, da jo lahko stestiramo na različnih mobilnih napravah. Omogočeno je tudi testiranje prek iOS-a, saj ima Como aplikacijo rev.U, ki omogoča predogled aplikacije na vaši napravi iOS, preden gre v potrjevanje in objavo na spletno mesto App Store.

 

Cena?

Paket Basic je zastonj, vendar omogoča zgolj 5 namestitev aplikacije in 50 mesečnih obiskov, kar je ponavadi veliko premalo. Vendar je za spoznavanje s samim sistemom, ki ga omogoča Como, povsem dovolj. Paket Gold stane 33 $/mesec, vendar omogoča neomejeno namestitev aplikacije in neomejeno število obiskov. Za uporabnike, ki imajo večje potrebe, pa obstaja tudi paket Platinum, ki ima še par dodatnih funkcionalnosti.

Sam sem stestiral Como in sem nad samim rezultatom navdušen. Priporočam tistim, ki nimajo veliko sredstev in bi radi bili sami vpleteni v izdelavo svoje mobilne aplikacije.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
25. julij 2014
2126
30. julij 2014
Si želite mobilno aplikacijo? Como je rešitev za vas.
Android, iOS