Sony napoveduje izboljšani Playstation 4

Tehnik 26. junij 2015
/PublishingImages/izboljsan-ps-4-hero.jpg

Microsoft je pred nekaj dnevi najavil, da nam bo ponudil novo različico konzole Xbox One z 1 TB velikim internim spominom. Za podobno nadgradnjo so se odločili tudi pri Sonyju. Iz podjetja je sedaj prišla napoved, da bo tudi njihov Playstation 4 kmalu na voljo v posebni 1 TB različici.

 

Nova različica Playstationa 4, ki jo bomo na trgu prepoznali po dodatku v imenu Ultimate Player Edition, poleg večjega internega spomina prinaša še dve novosti v primerjavi s 500-GB različico. Ena izmed njiju je za 8 odstotkov manjša poraba električne energije. Na prvi pogled ni veliko, a na daljši rok bo ta manjša poraba prinesla kar nekaj denarnega prihranka. Druga novost pa je za 10 odstotkov manjša teža konzole.

Škoda, ker Sony ni naredil kakšne izboljšave tudi pri igralnem ploščku za Playstation 4, saj ta po mnenju marsikoga ni ravno briljanten. No, morda spremembe na tem področju še sledijo. Pustimo se presenetiti.

Playstation 4 Ultimate Player Edition bo na Japonskem na voljo še ta mesec, v Evropi, ZDA ter nekaterih drugih azijskih državah pa ga lahko pričakujemo v sredini prihodnjega meseca.

Vira: betanews.com, news.xbox.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
26. junij 2015
2565
1. julij 2015
Sony napoveduje izboljšani Playstation 4
Android, iOS, Windows Phone 8