Sony predstavil Xperio E4, katere baterija zdrži tudi do enega tedna

Tehnik 12. februar 2015
/PublishingImages/sony-xperia-e4-hero.jpg

Od podjetja Sony lahko v letošnjem letu na področju mobilnih naprav pričakujemo veliko. Ponudil nam bo svoj nov paradni mobitel Xperia Z4, ki bo imel vrhunske specifikacije, ter njegovi izpeljanki Xperia Z4 Compact in Xperia Z4 Ultra. Pričakujemo lahko tudi novo paradno tablico Xperia Z4 Tablet, ki naj bi se prav tako lahko pohvalila z izjemnimi specifikacijami. Na vse od naštetih bomo žal morali še nekaj tednov ali mesecev počakati. Še preden nas bo z njimi napadel, pa nam bo ponudil mobitel Xperia E4, ki ga je na svoji spletni strani ravnokar predstavil. Spodaj vam razkrivamo, kaj vse nam ta prinaša.

 

Xperia E4 že s svojo zunanjostjo razkriva, da ne predstavlja Sonyjevega novega paradnega konja. Na njeni zunanjosti sicer lahko najdemo elemente, ki kažejo znake vrhunskega mobitela, na primer kovinski gumb za vklop, a nam nekatere druge stvari, na primer debelina ohišja, ki znaša 10,5 mm, hitro pokažejo, da ne predstavlja vrhunca Sonyjeve ponudbe. Podrobnejši pregled ostalih specifikacij to samo potrdi.

Na njen zunanji del je Sony vgradil 5-palčni (12,7-centimetrski) IPS-zaslon z ločljivostjo 540 x 960 slikovnih točk. Diagonali zaslona nimamo kaj očitati, le ločljivost bi bila lahko malenkost višja, saj omenjena prinese precej skromnih 220 slikovnih točk na palec. Na zadnjem delu se nahaja kamera, ki premore 5 MP. Za njo je Sony pripravil kopico dodatnih orodij, ki povečajo užitek slikanja. Pripravil je na primer AR Effect, ki nam z dodajanjem različnih grafičnih elementov in animacij omogoča, da slike drastično preoblikujemo, Timeshiht burst, s katerim lahko v zelo kratkem času naredimo večje število slik, Sweep panoramo, s katero lahko izdelujemo panoramske slike, ter aplikacijo PartyShare, s katero lahko prek Wi-Fi Directa pošljemo ljudem v naši okolici slike in glasbo. Seveda ne manjka niti sprednja kamera, ki se pri Xperii E4 ponaša z 2 MP in posebno aplikacijo za »selfije«.

 

Osrednjo vlogo pod ohišjem mobitela Xperia E4 igra 4-jedrni procesor s taktom 1,3 GHz, ki deluje v tesni povezavi z 1 GB RAM-pomnilnika. V njegovi bližini lahko najdemo tudi 8 GB internega spomina, ki ga je možno brez težav razširiti z do 32 GB velikimi MicroSD-karticami, in baterijo s kapaciteto 2.300 mAH. Omenjena kapaciteta baterije na prvi pogled ne deluje pretirano velika, a če gre verjeti Sonyju, naj bi zadostovala, da ohranja mobitel ob enem polnjenju v osnovi buden do dveh dni. Še dlje pa ga drži budnega, če se vključi funkcionalnosti Battery STAMINA Mode ali Ultra STAMINA Mode. Ob vklopu slednje naj bi ga držala budnega celo en teden.

Ob začetku prodaje bo imela Xperia E4 prednaložen operacijski sistem Android 4.4.4 KitKat. Ali bo Sony v prihodnosti pri njej omogočil nadgradnjo na zadnjo različico Androida 5.0 Lollipop ali celo na prihajajočo 5.1 Lollipop, ni znano.

Na prihod Xperie E4 ne bo treba prav dolgo čakati. Sony jo bo namreč v prodajo spustil že v prihodnjih dneh. Žal pa ni razkril, na katere trge jo bo najprej poslal. Prav tako tudi ni razkril, koliko denarja bo treba zanjo odšteti. A kot je razbrati iz njegovih besed, ga ne bo treba prav veliko. Če boste v prihodnjih tednih ali mesecih iskali soliden mobitel, ki ne bo predrag, tega vsekakor ne spreglejte!

Vira: blogs.sonymobile.com, sonymobile.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
12. februar 2015
2387
17. februar 2015
Sony predstavil Xperio E4, katere baterija zdrži tudi do enega tedna
Android