Sony predstavil mobitel srednjega ranga ter ultra tanko in lahko tablico

Tehnik 6. marec 2015
/PublishingImages/sony-xperia-m4-hero.jpg

Sony je ljubitelje mobilnih naprav razveselil z dvema novima napravama. Predstavil je strojno kar solidno opremljen mobitel Xperia M4 Aqua in tablico Xperia Z4 Tablet, ki jo lahko brez težav postavimo ob bok vsem najboljšim tablicam na trgu. Poglejmo, kaj nam prinašata.

 

Xperia M4 Aqua

Pri mobitelu Xperia M4 Aqua nam je všeč več stvari. Ena izmed njih je, da je odporen na vodo. To lastnost bodo vsi tisti, ki brez svojega mobitela ne morejo niti v trenutkih, ko so pod tušem, zelo cenili. Izpostaviti velja tudi njegovo baterijo s kapaciteto 2.400 mAh, ki ga drži budnega do dva dni, z aktiviranjem funkcionalnosti Battery STAMINA Mode in Ultra STAMINA mode pa še precej dlje, celo vse tja do enega tedna. Od muh nista niti njegovi kameri. Zadnja se ponaša s Sonyjevim tipalom Exmor RS s 13 MP in prilagodljivim načinom Superior Auto Mode, ki skupaj zagotavljata kakovostne posnetke v vseh okoliščinah. Sprednjo kamero, ki ima 5 MP, krasi širok, kar 88-stopinjski kot slikanja oziroma snemanja.

 

Na sprednji strani mobitela Xperia M4 Aqua najdemo precej velik, 5-palčni (12,7-centimetrski) zaslon s solidno visoko ločljivostjo v višini 720 x 1.280 slikovnih točk (294 slikovnih točk na palec). Osrednjo vlogo pod njegovim ohišjem igra 64-bitni 8-jedrni procesor Snapdragon 615, ki je ob podpori 2 GB RAM pomnilnika zadolžen za poganjanje novega operacijskega sistema Android 5.0 Lollipop. Pod ohišjem najdemo še 8 oziroma 16 GB internega spomina, ki ga je mogoče razširiti s karticami microSD, ter modem za dostop do hitrih omrežij LTE/4G.

Mobitel Xperia M4 Aqua bo na voljo v štirih barvah, in sicer v srebrni, črni, beli in nekoliko posebni koralni barvi. Na prodajnih policah ga lahko pričakujemo enkrat tekom pomladi. Njegova cena v prosti prodaji se bo gibala okrog 300 evrov.

Xperia Z4 Tablet

10,1-palčna tablica Xperia Z4 Tablet bo zagotovo prinesla nekaj nemira v Apple, Samsung in ostale večje proizvajalce tablic, saj jo krasi več izjemnih lastnosti. Pri njej najprej opazimo izredno tanko zasnovo. V debelino namreč meri pičlih 6,1 mm. Tako tanka ni bila doslej še nobena tablica z zaslonom z diagonalo med 10 in 10,99 palca. Rekordno majhna je tudi njena teža. Njena LTE-različica tehta le 393 g, različica WiFi pa celo 389 g.

 

Tablico Xperia Z4 Tablet krasi tudi zelo kakovosten zaslon s prej omenjeno 10,1-palčno (25,7-centimetrsko) diagonalo. Ta se ponaša z zelo visoko ločljivostjo v višini 1.600 x 2.560 slikovnih točk (299 slikovnih točk na palec) ter zmožnostjo kakovostnega prikaza slike v različno osvetljenih prostorih. Tudi prikaz slike zunaj na soncu ne predstavlja nobene težave. Tablica prinaša tudi baterijo s kapaciteto 6.000 mAh, ki ob enem polnjenju omogoča kar do 17 ur neprestanega predvajanja video vsebin, zmogljiv 64-bitni 8-jedrni procesor Snapdragon 810, kameri s 5,1 oziroma 8 MP ter 32 GB internega spomina z možnostjo razširitve s karticami microSD.

Na tablico Xperia Z4 Tablet se lahko brez težav priklopi različno dodatno opremo, med drugim tudi posebno fizično tipkovnico BKB50, ki jo je Sony izdelal prav zanjo. S to se tablica v trenutku spremeni v pravi prenosni računalnik.

Za kakšno ceno se bo prodajala, Sony ni izdal, je pa povedal, da jo na prodajnih policah lahko pričakujemo enkrat v juniju.

Vira: sonymobile.com, blogs.sonymobile.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
6. marec 2015
2415
11. marec 2015
Sony predstavil mobitel srednjega ranga ter ultra tanko in lahko tablico
Android