Sonyjeve novitete na MWC-ju

Tehnik 23. februar 2016
/PublishingImages/sony-xperia-x-hero.jpg

Tudi Sony je, tako kot številni drugi proizvajalci, na letošnjem MWC-ju predstavil svoje mobilne novitete. Poglejmo, kaj vse je predstavil.

Predstavil je tri zelo solidne mobitele Xperia. Gre za modele Xperia X, Xperia XA in Xperia X Performance. Izmed trojice je še posebej zanimiva Xperia Performance, ki ponuja izjemno strojno moč. Sony je vanjo vgradil procesor Snapdragon 820, ki trenutno velja za enega najzmogljivejših procesorjev. Ostali dve Xperii sta opremljeni z nekoliko šibkejšim procesorjem (Snapdragon 650 oziroma MediaTek MT6755), imata pa zato nekoliko daljšo avtonomijo baterije.

Kot pravijo pri Sonyju, naj bi njuna baterija ob enem polnjenju zdržala do dva dneva. Omeniti velja še, da imata Xperia X in Xperia X Performance precej zmogljivo kamero, ki ponuja zelo napredno avtomatsko ostrenje. Vse tri Xperie bodo na voljo v štirih barvah (bela, črna, zlata in roza zlata), v prodaji pa jih lahko pričakujemo enkrat poleti.

Poleg omenjenih treh mobitelov je Sony predstavil tudi zelo zanimivo slušalko Xperia Ear, ki uporabniku sporoča uporabne informacije (vreme, novice ...) in se odziva na njegove ukaze. Slušalko je za delovanje potrebno povezati z mobitelom z Androidom preko NFC-ja ali Bluetootha. V prodajo gre letos poleti.

Sony nam je predstavil še nekaj konceptov, za katere pa še ne vemo, ali bodo šli tudi v serijsko proizvodnjo. Eden izmed teh konceptov je kamera Xperia Eye, katera na podlagi zaznavanja obrazov in glasov samodejno izdeluje posnetke. Kamero si lahko uporabnik zatakne za ovratnik ali za kakšen drug del svojih oblačil, ona pa nato samodejno izdeluje posnetke.

Zanimiv je tudi konceptni pojektor Xperia Projector, ki sliko projecira na poljubno »čisto« površino, obenem pa se odziva na naše dotike na projecirano sliko, glasove in kretnje. Omeniti velja še Xperio Agent, ki predstavlja nekakšno napredno digitalno asistentko. Ta naprava se odziva na naš govor in kretnje ter nam servira različne uporabne informacije. Za povrh pa zna tudi projecirati sliko na površino in snemati okolico, saj ima vgrajeno tudi kamero.

Vir: sonymobile.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. februar 2016
2865
23. februar 2016
Sonyjeve novitete na MWC-ju