Splittable – čisti računi, dobri prijatelji

Alenka Selčan 8. maj 2015
/PublishingImages/splittable-hero.jpg

Živite v podnajemniški skupnosti? Imate super cimre, zavoljo katerih vaše življenje ne pozna besede dolgčas? Ali pa so takšni, ki jih prenašate le zato, ker sami ne zmorete pokrivati celotne najemnine?

Najsi gre za najboljše prijatelje ali skorajda popolne neznance, vsaka podnajemniška skupnost se poleg bolj ali manj prijetnega druženja z bolj ali manj zanimivimi ljudmi, vselej sooča tudi z manj prijetnimi opravki, ki mimogrede lahko uničijo še tako zabavno prijateljevanje. Govorimo seveda o plačevanju računov in deljenju stroškov.

 

Da bi bilo zagat pri tovrstnih opravilih čim manj, prijateljstvo med cimri pa finančno neomadeževano, je londonsko podjetje s Nickom Katzom na čelu ustvarilo spletno in mobilno aplikacijo Splittable, s katero je preprosto voditi pregled nad stroški in plačevanjem gospodinjskih računov.

 

Splittable omogoča preprosto dodajanje sostanovalcev in vodenje računov. Ker sledi vsem vpisanim dogodkom, diskretno, brez mrkih pogledov in nasilne tišine opozarja dolžnike na njihove odprte postavke.

Londončanom, ki še iščejo svoj dom, omogoča pregled nad cenami in nudi zemljevid krajev, ki si jih lahko privoščijo za svoj denar glede na to, če želijo živeti sami ali v skupnosti.

Aplikacija je zaenkrat namenjena le Angležem, Američanom, Avstralcem, Francozom, Italijanom, Špancem in Portugalcem, a morda se jo da (vsaj dokler je ne prilagodijo tudi našim razmeram) z malce inovativnosti uporabiti tudi na slovenskih tleh. Nemara se bodo dotlej domislili še vodenja evidence o čiščenju skupnih prostorov.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
8. maj 2015
2498
11. maj 2015
Splittable – čisti računi, dobri prijatelji
Android, iOS