Spoznajte Nintendo Switch

T3 Tech 24. oktober 2016
/PublishingImages/nintendo-switch-hero.jpg

Nova naprava je mešanec med ročno in namizno igralno konzolo. Je to recept za prihodnost, ki sta ga Sony in Microsoft zgrešila?

Nintendo je razkril prve podatke in videz nove igralne konzole imenovane Nintendo Switch, dolgo pričakovanega naslednika naprav Wii U in 3DS. Govorice glede konzole so se pokazale za resnične, saj gre za hibridno napravo, ki v sebi združuje namizno in ročno konzolo torej napravo, torej takšno, ki jo lahko imamo v dnevni sobi na polici in priključeno na televizor ali pa jo vzamemo iz priključne postaje ter igramo na poti.

 

Konzola omogoča tri načine igranja oziroma uporabe. Mogoče jo je uporabljati kot običajno ročno konzolo, torej jo držati v roki in upravljati preko gumbov na strani, torej enako kot pri modeli 3DS. Drugi način je tako imenovani »mini-TV«, kjer zaslon konzole postavimo na nosilec, podoben tistemu za telefone oziroma tablice, krmilnike pa snamemo in jih držimo v roki. Tretji način pa je tisti običajni, domači, kjer konzolo priključimo na teleovzor, igramo pa preko brezžičnih krmilnikov.

 

In prav ta raznovrstnost je glavni prodajni argument, saj se Switch ponaša s prenosnostjo in možnostjo mobilnega igranja, hkrati pa tudi izkušnjo igranja na velikem zaslonu, kot jo ponuja Sony PlayStation 4 ali Xbox one. Tako vsaj pravi Nintendo, pri čemer pa modro zamolči, da se se Switch ne more primerjati z njuno procesorsko močjo. Bo pa Switch omogočal tudi večigralski način igranja.

 

Kaj pa drobovje? Kaj dosti še niso razkrili. Ve se, da je v Switch vgrajen po naročilu narejen procesor Nvidia Tegra in da bodo igre na voljo v obliki kaset. Pri Nintendu pravijo, da bo v času izida konzole zanjo na voljo več kot 500 iger, vključno s tistimi, ki jih izdajajo Ubisoft, Warner Bros in Activision.

 

V spodnjem reklamnem videu je Nintendo prikazal igranje na domače televizorju, v letalu in na zadnjih sedežih avtomobila, kar daje vedeti, da je univerzalnost res karta, na katero resno igrajo. Seveda če ste poleg telefona pripravljeni s seboj nositi še eno napravo.

Nintendo Switch bo na prodajne police prišel marca prihodnje leto, cena pa še ni znana.

Članek je bil prvotno objavljen na t3tech.si

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. oktober 2016
3209
24. oktober 2016
Spoznajte Nintendo Switch