Street View dobil svojo aplikacijo

Tehnik 9. september 2015
/PublishingImages/google-street-view-hero.jpg

Pri Googlu so se odločili, da svojo storitev Street View, prek katere si lahko iz prve osebe pogledamo številne svetovne kraje in objekte v notranjosti, ponudijo v ločeni aplikaciji. Street View sicer lahko uporabniki že nekaj časa uporabljamo v sklopu aplikacije Maps ter v sklopu spletne strani https://maps.google.com.

 

Google Street View, kakor se ta nova aplikacija imenuje, nam v prvoosebnem pogledu pokaže različne lokacije in objekte v notranjosti, ki se nahajajo v našem okolju, pa tudi takšne, ki so v nekoliko bolj oddaljenih krajih. Aplikacija nam tudi omogoča, da sami prisostvujemo k oblikovanju Street Viewa. V njej namreč lahko izdelujemo svoje prvoosebne posnetke krajev in objektov ter jih delimo drugim uporabnikom.

To, da lahko uporabniki prisostvujemo k oblikovanju Street Viewa je vsekakor dobra zadeva. Vse lokacije, ki jih je Google pred časom posnel in vključil v Street View, se namreč počasi a vztrajno spreminjajo, tako da Googlovi posnetki prej ali slej postanejo zastareli. Ob pomoči uporabnikov pa bo prikaz lokacij lahko precej bolj ažuren.

Aplikacija Google Street View je uporabnikom že na voljo. Preizkusite jo lahko tisti, ki uporabljate bodisi Android bodisi iOS. Seveda vam je, tako kot v glavnem vse Googlove programske stvaritve, na voljo brezplačno.

Vir: google-latlong.blogspot.co.uk

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
9. september 2015
2666
14. september 2015
Street View dobil svojo aplikacijo
Android, iOS, Windows Phone 8