Takšen bo videti Applov novi MacBook Pro

Andrej Pirnat 26. oktober 2016
/PublishingImages/novi-macbook-leak-hero.jpg

Po tradicionalnem septembrskem dogodku na katerem so predstavil iPhone 7, Apple za prihajajoči četrtek načrtuje še eno veliko predstavitev – posodobljen MacBook Pro. Kljub temu, da navadno kar dobro varujejo svoje skrivnosti in izdelke, pa jim je tokrat nekaj slik novega računalnika na splet pobegnilo predčasno.

Skrite v posodobitvi operacijskega sistema macOS Sierra, so slike našli novinarji portala MacRumors, prikazujejo pa praktično celotno podobo novega MacBooka Pro, s poudarkom na bralniku prstnih odtisov, ki bo skrbel za dodatni varnostni mehanizem pred nepooblaščenimi vstopi, in posebnem interaktivnem, na dotik občutljivem »traku«, ki se nahaja nad tipkovnico in nadomešča klasične funkcijske tipke (F1-F12).

 

Revolucionaren način upravljanja?

Ko bo računalnik ugasnjen ali v mirujočem stanju, bo ta »opravilna vrstica« prazna in z elegantno črno barvo dopolnjevala minimalističen dizajn, ko bo prižgan, pa bo glede na dogajanje na zaslonu, oziroma uporabnikovo delo, prikazovala kapacitivne tipke, simbole in raznobarvna obvestila. Po prvih ugibanjih naj bi Apple (morda revolucionarno) novost poimenoval čarobna orodna vrstica (Magic Toolbar).

Iz slik je prav tako razvidno, da bo ohišje novega MacBooka Pro okoli zaslona in tipkovnice nekoliko ožje, kar pomeni, da gre naposled tudi Applov najbolj zmogljiv prenosnik v tanjše in kompaktnejše vode. Z zgledovanjem po običajnem MacBooku bo tako tudi različica Pro uporabnikom bolj prijazna za tovorjenje naokoli.

 

Za več podrobnosti o novem Applovem prenosniku si oglejte prenos predstavitvenega dogodka, ki bo četrtek ob 19. uri po našem času, oziroma spremljajte Tehnik.

Vir: MacRumors

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
26. oktober 2016
3211
26. oktober 2016
Takšen bo videti Applov novi MacBook Pro