The Ion Belt: Inovativni pas za polnjenje mobilnih naprav

Tehnik 4. november 2015
/PublishingImages/ion-belt-hero.jpg

Na Kickstarterju se je znašel nov izredno zanimiv izdelek. Gre za pas, ki je sposoben polniti mobitele in tablice. Mlada ekipa, ki stoji za tem pasom, verjame, da je ta njihov izdelek več kot odličen nadomestek za klasične prenosne polnilce za mobilne naprave. Z njimi bi se lahko strinjali, saj so prenosni polnilci marsikdaj neprijetni za nošenje, nošenje pasu pa ni prav nič moteče.

 

Ta inovativni pas, ki je poimenovan kot The Ion Belt, je na hitro videti kot običajen usnjen pas, a ob nekoliko natančnejšem pogledu opazimo, da je vseeno nekoliko drugačen. V njem se skriva baterija s kapaciteto 3.000 mAh, katera lahko napaja našo mobilno napravo, na njegovi zunanji strani pa najdemo majhen indikator napolnjenosti. Pas ima tudi nekoliko predelano kovinsko sponko, prek katere se ga polni, ter predelan zadek, v katerega priklopimo svojo mobilno napravo, ko jo želimo polniti.

3.000 mAh energije, ki jo v sebi skriva The Ion Belt, je sicer nekoliko manj, kot jo ponujajo prenosni polnilci, vseeno pa je ta kapaciteta dovolj velika, da se z njo od 0 do 100% napolni številne sodobne mobilne naprave. Marsikdo se bo verjetno spraševal, ali je varno nositi ta pas nenehno na sebi. Kot pravijo snovalci, je The Ion Belt popolnoma varen. Baterija v njem naj bi bila zelo dobro zaščitena pred neželenimi zunanjimi vplivi, njegovo sevanje pa je podobno sevanju digitalne ure, torej naj bi bilo zanemarljivo.

Cena The Ion Belta je za podpornike na Kickstarterju postavljena na 99 dolarjev (približno 90 evrov). Prvi naročniki ga lahko pričakujejo na domu v juniju prihodnje leto.

Vir: kickstarter.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
4. november 2015
2739
9. november 2015
The Ion Belt: Inovativni pas za polnjenje mobilnih naprav
Android, iOS, Windows Phone 8