To je ena od najbolj kul stvari, ki jih lahko naredimo s TV-daljincem

Matic Tomšič 28. november 2016
/PublishingImages/elektrika-ts-hero.jpg

Telekom Slovenije je prejšnji teden postal ponudnik električne energije. Uporabnik komunikacijskih storitev (internet, televizija, telefonija) Telekoma Slovenije, ki želi pri operaterju zdaj naročiti še elektriko, lahko to stori dobesedno iz naslanjača. Preverili smo, ali je postopek res tako preprost, kot so nam obljubili.

 

Kako za ponudnika električne energije kar iz domačega naslanjača izbrati Telekom Slovenije

Potrebujemo: Siol TV, pametni telefon ali osebni računalnik, aktivno povezavo s spletom, pet minut časa.

Vklopite Siol TV in pojdite na programsko mesto 9.

 

Pokazal se bo tale zaslon. Sledite navodilom - če želite zamenjati dobavitelja, na daljincu pritisnite gumb OK.

 

Prišli smo do prvega koraka. Na tem zaslonu morate vpisati geslo za uporabniški račun Moj Telekom. Natipkajte ga s številčnico na daljincu in pritisnite OK za naslednji korak.

 

Poiščite zadnji račun svojega trenutnega dobavitelja elektrike in v polje na zaslonu prepišite številko vašega merilnega mesta. Pritisnite OK.

 

Podatki o naročniku, to ste vi, bodo že izpolnjeni. Izberite možnost Da, sem plačnik računa in pritisnite OK.

 

Pri četrtem koraku morate potrditi vaše kontaktne podatke. Če je vse v redu, pritisnite OK, če ne, dodajte telefonsko številko ali izberite želeno, če jih imate z računom Moj Telekom povezanih več.

 

Če soglašate z obdelavo podatkov o vašem naročniškem razmerju in prejemanjem obvestil o ponudbi, izberite možnost Soglašam, če ne, izberite Ne soglašam. V vsakem primeru boste lahko napredovali na naslednji korak.

 

Šesti in za zdaj zadnji korak: preverite osebne podatke. Če ni nobene napake, na daljincu pritisnite gumb OK in oddajte naročilo.

 

Pokazal še bo še tale zaslon - povzetek naročila s številko pripadajoče dokumentacije in obvestilom, da je naročilo uspešno oddano.

 

Kmalu boste na svoj e-poštni naslov prejeli sporočilo s povezavo do obrazca za dokončanje naročila novega dobavitelja električne energije. Ravnajte v skladu z navodili na zaslonu: kliknite ali, če ste kot mi na mobilni napravi, tapnite na gumb "tukaj" (označeno z modro).

 

Pri naslednjem koraku vnesite telefonsko številko, na katero boste prejeli varnostno kodo. Postopek na več platformah namenoma poteka zaradi varnosti, da elektrike Telekoma Slovenije namesto uporabnika, ki to želi, ne more naročiti nekdo drug.

 

Ko vnesete telefonsko številko, se pokaže tole polje za vnos gesla oziroma varnostne kode. V vmesnem času bi že morali prejeti sporočilo SMS s kodo.

 

In res smo ga! Kodo prepišite v zgornje polje in pritisnite gumb Potrdi.

 

S pritiskom na belo puščico moramo samo še potrditi tale obrazec. Ko to storimo, smo uspešno zamenjali dobavitelja električne energije.

 

No, pa še tole je treba narediti.

 

Ves postopek zamenjave dobavitelja električne energije prek televizijskega zaslona je trajal približno deset minut. Upoštevati je treba vzeti dejstvo, da smo se pri vsakem koraku porabili nekaj časa zaradi raznih vprašanj in komentiranja postopka. Povprečen uporabnik bo zamenjavo dobavitelja opravil v manj kot petih minutah.

Več o elektriki Telekoma Slovenije TUKAJ.

Do elektrike Telekoma Slovenije tudi prek spletnega obrazca

Zamenjavo dobavitelja električne energije Telekom Slovenije ponuja tudi na spletu, in sicer prek portala Moj Telekom. Vsi koraki, ki jih ob zamenjavi dobavitelja opravimo na televizijskem zaslonu, so tu strnjeni v tale obrazec:

 

Ko obrazec izpolnimo in s klikom na gumb Zamenjaj dobavitelja pošljemo v obdelavo, se postopek nadaljuje enako. Najprej prejmemo e-poštno sporočilo, nato sporočilo SMS in nazadnje še obrazec, s katerim naročilo dokončno potrdimo.

Članek je bil prvotno objavljen na siol.net/digisvet

Foto: Matej Leskovšek

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
28. november 2016
3258
30. november 2016
To je ena od najbolj kul stvari, ki jih lahko naredimo s TV-daljincem