To so mobiteli, ki bodo v letu 2017 poželi zelo veliko pozornosti

Tehnik 23. december 2016
/PublishingImages/telefoni-2017-hero.jpg

Leto 2016 nam je prineslo kar nekaj izjemnih mobitelov, npr. Galaxyja S7, Galaxyja S7 edge, iPhone-a 7 in iPhone-a 7 Plus. A kakšne mobitele nam bo prineslo leto 2017? Spodaj smo zapisali nekaj tistih mobitelov, ki bodo prihodnje leto poželi izjemno veliko pozornosti in bodo po vsej verjetnosti tudi glavni kandidati za najboljši mobitel leta.

Galaxy S8

Galaxy S8 na našem spisku seveda ne sme manjkati. Sodeč po napovedih bo Galaxy S8 v številnih pogledih naprednejši od Galaxyja S7. To niti ni presenetljivo, saj si Samsung zagotovo želi povrniti zaupanje svojih kupcev po vsem tem, kar se je dogajalo glede Galaxyja Note7, in Galaxyja S8 izdelati vrhunskega.

 

In kakšen naj bi bil Galaxy S8? Na voljo naj bi bil v v dveh različicah, in sicer v različici s 5,7-palčnim zaslonom in v različici s 6,2-palčnim zaslonom. Zaslona pri obeh različicah, ki naj bi bila ukrivljena, naj bi zasedala kar približno 90% sprednje površine, obenem pa bi lahko bila tudi občutljiva na silo pritiska. Galaxy S8 naj bi imel tudi procesor Snapdragon 835 in 6 GB RAM pomnilnika. Namiguje se tudi, da ne bo imel gumba »Domov«. Zna se zgoditi, da bo Galaxy S8 predstavljen ob koncu februarja, lahko pa da bo tudi kasneje.

Samsungova upogljiva mobitela

Že nekaj časa se napoveduje, da bo Samsung začel ponujati tudi mobitele, ki bodo imeli vpogljiv zaslon. Torej gre za mobitele, pri katerih bo uporabnik lahko sam prepognil njihov zaslon. Kot smo izvedeli od spletne strani Bloomberg, bi bilo leto 2017 lahko tisto leto, ko bo južnokorejski gigant takšne mobitele začel ponujati. Prihodnje leto bi namreč lahko predstavil dva mobitela z vpogljivim zaslonom in verjamemo, da ju bo še isto leto začel tudi prodajati.

Omenjena spletna stran je izvedela, da bi Samsung lahko svoja prva mobitela z vpogljivim zaslonom predstavil že februarja (ali pa vsaj enega). Izvedela je tudi, da naj bi eden od teh dveh mobitelov imel 5-palčni zaslon, ki ga bo možno raztegniti v 8-palčnega.

iPhone 7s/8

Apple naj bi prihodnje leto predstavil kar tri nove mobitele iPhone (na sliki koncept iPhone 8), ki bi lahko v imenu nosili oznako 7s ali 8. Zagotovo bodo vsi trije poželi ogromno pozornosti iz strani medijev in kupcev. Eden od teh treh iPhonov naj bi kot prvi iPhone doslej imel OLED zaslon, prestala dva naj bi imela LCD zaslon. Zna se zgoditi, da bodo vsi trije podpirali brezžično polnjenje in da bodo imeli steklen zadek. Apple še ni napovedal, kdaj bo te tri iPhone predstavil, a pričakujemo lahko, da jih bo septembra, saj je tega meseca predstavil skoraj vse svoje zadnje mobitele.

 

LG G6

Eden izmed zanimivejših pametnih mobitelov v letu 2017 bo zagotovo LG-jev G6 (na sliki G5), ki naj bi imel izjemne specifikacije. Omenja se, da bo G6 imel 5,5-palčni zaslon z vrtoglavo 4K ločljivostjo in morda tudi skener šarenice. Ta mobitel naj bi bil tudi precej odporen na vodo, obenem pa naj bi podpiral LG-jev nov mobilni plačilni sistem z imenom LG Pay. LG še ni sporočil, kdaj bo G6 predstavil, a zna se zgoditi, da bo napravo predstavil februarja na kongresu Mobile World Congress.

 

HTC 11

V letu 2017 pa lahko pričakujemo še en izjemen mobitel – HTC 11. Omenja se, da bo ta mobitel imel vrhunski procesor Snapdragon 835, baterijo z visoko kapaciteto 3.700 mAh, 8 GB RAM pomnilnika, dve kameri zadaj ter 5,5-palčni zaslon z ločljivostjo QHD. Kako naj bi HTC 11 izgledal, lahko vidite na tem naslovu. HTC še ni razkril, kdaj bo mobitel HTC 11 predstavil. Upamo, da ga bo na februarskem kongresu Mobile World Congress.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. december 2016
3285
5. januar 2017
To so mobiteli, ki bodo v letu 2017 poželi zelo veliko pozornosti