Triki in nasveti za Google Drive (drugič)

Tehnik 28. november 2016
/PublishingImages/drive-triki-hero.jpg

Želite še kakšen trik oziroma nasvet za Google Drive? Ni problema. Spodaj smo jih zapisali še nekaj.

Bližnjice na tipkovnici

Ali sodite med tiste, ki na osebnem računalniku pogosto uporabljajo takšne in drugačne bližnjice na tipkovnici? Če da, potem naj vam povemo, da bližnjice na tipkovnici lahko uporabljate tudi v spletnem Google Drivu, ki ga odprete tako, da na osebnem računalniku oddeskate na naslov https://drive.google.com.

Google je pripravil zelo pregleden spisek bližnjic na tipkovnici, ki jih lahko uporabite v spletnem Google Drivu. Do omenjenega spiska lahko pridete tako, da na osebnem računalniku odprete spletni Google Drive ter nato v njem v desnem zgornjem kotu pritisnete na gumb v obliki zobatega kolesa in nato izberete možnost »Bližnjične tipke«. Na spisku boste našli res veliko takšnih in drugačnih bližnjic. Prepričani smo, da vam bodo številne pri uporabi Google Driva prišle še kako prav.

 

 

Shranjevanje datotek/map v Google Drive

Datoteke oziroma mape lahko v svoj Google Drive shranjujete na več načinov. Lahko jih shranjujete tako, da na osebnem računalniku odprete spletni Google Drive, nato v njem kliknete levo zgoraj na gumb »NOVO«, za tem kliknete na možnost »Prenos datoteke v strežnik« za shranjevanje datoteke oziroma na možnost »Prenos mape v strežnik« za shranjevanje mape in nato izberete želeno datoteko/mapo. A ta postopek je precej zamuden. Google Drive omogoča, da datoteke/mape vanj naložite oziroma shranite še hitreje, in sicer tako, da na osebnem računalniku odprete spletno različico ter nato primete želeno datoteko oziroma mapo in jo potegnete v spletni Google Drive. Tako gre precej hitreje, zato vam priporočamo uporabo tega postopka.

 

Obstaja pa še en hiter način shranjevanja datotek/map v Google Drive. Oddeskajte na ta naslov in si od tam na osebni računalnik prenesite in nato namestite aplikacijo Google Drive (računalnik mora imeti operacijski sistem Windows) oziroma krajše Drive za Windows. Ko boste aplikacijo namestili, se vanjo prijavite s svojim Googlovim računom in na namizju osebnega računalnika se bo pojavila mapa, ki bo sinhronizirana z vašim Google Drivom. Vse, kar boste nato v to mapo dodali, se bo samodejno preneslo tudi v vaš Google Drive. Datoteke in mape lahko v to novo mapo dodajate zelo hitro, npr. tako, da jih primete in potegnete v mapo.

 

Dodatki

Če ste na osebnem računalniku kdaj odprli spletni Google Drive, ste v njem morda našli več pisarniških orodij za obdelavo in pripravo različnih dokumentov. Od orodij v Google Drivu sta še posebej priročni dve orodji, in sicer orodje za delo z besedili z imenom Google Dokumenti in orodje za delo s preglednicami z imenom Google Preglednice, saj je vanju možno vnašati različne dodatke in s tem nove funkcionalnosti. Vsekakor je kakšen dodatek smiselno dodati v omenjeni dve orodji, če ju uporabljate oziroma ju še boste. Posamezen dodatek lahko v ti dve orodji vnesete po naslednjem postopku. Najprej morate orodji na osebnem računalniku odpreti, nato morate v njiju zgoraj klikniti na »Dodatki«, za tem še na »Pridobite dodatke …« ter nato v prikazani zbirki poiskati želeni dodatek in ga namestiti.

 

 

Viri: Google Drive, Google

 

Foto: Google

 

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
28. november 2016
3259
28. november 2016
Triki in nasveti za Google Drive (drugič)