Triki in nasveti za Google Duo

Tehnik 19. december 2016
/PublishingImages/nasveti-duo-hero.jpg

Google je, kot nekateri verjetno že veste, v letošnjem letu ponudil dve izjemno zanimivi novi aplikaciji za komunikacijo – Google Allo in Google Duo. Prva aplikacija se osredotoča na tekstovno komunikacijo, druga pa na komunikacijo preko videoklicev. Obe aplikaciji sta zelo lepo zasnovani. Obe tudi ponujata nekatere funkcionalnosti, ki jih pri drugih sorodnih aplikacijah nismo še srečali oziroma jih pri njih srečamo le poredko. Vsekakor vam ju toplo priporočamo. Če Google Duo slučajno še niste začeli uporabljati in ga nameravate, hkrati pa niste pretirano vešči uporabe pametnih mobitelov, bi vam utegnilo priti prav nekaj naših spodnjih trikov in nasvetov, ki se nanašajo nanj.

Knock Knock

Google Duo ima eno zelo uporabno funkcijo, ki sliši na ime Knock Knock. Ta funkcija vam omogoča, da vidite klicatelja še preden sprejmete njegov videoklic. Torej če imate funkcijo Knock Knock v Google Duo vklopljeno in vas nekdo v aplikaciji Google Duo pokliče, boste lahko klicatelja videli prek videa še preden se mu boste oglasili. Funkcija Knock Knock pa obenem deluje tudi v nasprotno smer. Torej če jo imate vklopljeno, s tem omogočite drugim uporabnikom, da vas vidijo, še preden se na vaš klic javijo.

Knock Knock lahko v Google Duo vklopite oziroma izklopite tako, da pritisnete v desnem zgornjem kotu aplikacije na ikono v obliki treh pik, nato izberete »Nastavitve«, za tem še »Knock Knock« in na novi strani pritisnete na prikazani gumb.

E-poštni račun ni potreben

Aplikacije za komunikacijo od nas pogosto zahtevajo elektronski poštni naslov, da se v njih lahko prijavimo. Pri aplikaciji Google Duo je drugače. Da jo boste lahko uporabljali, ne boste potrebovali elektronske pošte, temveč zgolj in samo vašo telefonsko številko, katero bo aplikacija ob prvem zagonu od vas zahtevala.

Izboljšanje kakovosti videa

Če imate zakupljeno veliko količino prenosa podatkov pri svojem mobilnem operaterju in imate dostop do hitrega mobilnega omrežja (LTE/4G), se vam v aplikaciji Google Duo izplača izklopiti fukcijo, ki omejuje prenos podatkov pri videoklicih. Če boste to funkcijo izklopili, se bo izboljšala kakovost videa pri videoklicih v Google Duo. Funkcijo izklopite tako, da v desnem zgornjem kotu aplikacije Google Duo pritisnete na ikono v obliki treh pik, nato izberete »Nastavitve« in za tem izklopite gumb pri »Omejitev prenosa podatkov v mobilnem omrežju«.

 

Blokiranje uporabnikov

Ko boste z neko osebo v Google Duo opravili prvi videoklic, se vam bo na spodnjem delu osnovnega zaslona aplikacije prikazala bližnjica do te osebe. Preko te bližnjice boste lahko to osebo hitro spet poklicali. Lahko pa jo boste preko te bližnjice tudi blokirali. Blokirate jo lahko enostavno tako, da s prstom pritisnete za eno sekundo na to bližnjico in nato v prikazanem oknu izberete možnost »Blokiraj številko«. Osebo lahko kasneje tudi odblokirate. Odblokirate jo lahko tako, da najprej v desnem zgornjem kotu aplikacije pritisnete na ikono v obliki treh pik, nato izberete »Nastavitve« in za tem »Blokirane številke«. Nato se vam blokirana oseba prikaže v seznamu blokiranih oseb. Vi morate v tem seznamu na njo pritisniti in nato v prikazanem oknu izbrati možnost »ODBLOKIRAJ«.

Vir: play.google.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
19. december 2016
3280
19. december 2016
Triki in nasveti za Google Duo