Triki in nasveti za Instagram

Tehnik 25. april 2016
/PublishingImages/instagram-triki-hero.jpg

Za vas smo pripravili nekaj trikov in nasvetov za Instagram. Vsi preverjeno delujejo na Androidu in tudi na drugih operacijskih sistemih. Dovolj uvoda. Najbolje, da kar začnemo.

Dodajanje še enega računa

V aplikaciji Instagram lahko hkrati uporabljamo več (Instagram) računov. Uporabna zadeva, če imamo dva ali več računov.

Poglejmo si kako v aplikacijo Instagram vnesemo dodaten račun. Postopek je sledeč. Najprej moramo v spodnjem delu aplikacije pritisniti na čisto desni zavihek / ikono. Odpre se nam stran, na kateri moramo v desnem zgornjem delu pritisniti na ikono s tremi pikami, da prikličemo nastavitve. Nato na strani z nastavitvami izberemo »Add Account«, da pridemo do prijavne strani. Na tej strani nato vnesemo uporabniško ime in geslo dodatnega računa in izberemo »Log In«. S tem je postopek končan in dodaten račun vnešen.

Preklapljanje med računi je v aplikaciji Instagram izredno enostavno. Če želimo zamenjati račun, moramo v spodnjem delu aplikacije pritisniti na čisto desni zavihek. Nato pa na prikazani strani v levem zgornjem kotu še odpremo spustni meni, na katerem nato lahko izberemo drug profil. Zadeva je zares enostavna in zagotovo vam bo vse jasno, ko se je boste lotili sami.

Prihranek pri podatkovni porabi

Instagram lahko uporabljamo v posebnem načinu, ki precej varčuje pri porabi podatkov. V ta način lahko aplikacijo postavimo tako, da v njenem spodnjem delu najprej izberemo čisto desni zavihek, nato na prikazanem zaslonu v desnem zgornjem delu izberemo ikono s tremi pikami, da se nam odprejo nastavitve. V nastavitvah izberemo »Cellular Data Use« in nato na prikazani strani še na »Use Less Data«. Aplikacija se nato postavi v varčen način. Od takrat dalje za svoje delovanje porabi precej manj prenosa podatkov. Je pa potrebno omeniti, da se lahko od takrat dalje slike in videi v njej nalagajo počasneje.

 

Prejemanje obvestil

Ste vedeli, da nas lahko aplikacija Instagram obvesti, ko neka oseba na Instagram naloži novi posnetek?

Poglejmo, kaj moramo storiti, da nas aplikacija Instagram začne obveščati o novih posnetkih. Če želimo, da nas obvešča o novih posnetkih prijateljice Petre (izmišljeno ime), moramo najprej odpreti Petrin profil. Nato moramo v desnem zgornjem kotu pritisniti na ikono s tremi pikami. Za konec pa moramo v prikazanem meniju še pritisniti na »Turn on Post Notifications«. To je vse.

Uporaba emoji-jev pri oznakah

Ko svoje posnetke na Instagramu označujemo z oznakami (angl. hashtagi), ni nujno, da uporabimo samo črke oziroma besede, uporabimo lahko tudi emojije. Slednje lahko uporabimo tudi v primeru, ko iščemo kakšne posnetke. Če želimo, da nam aplikacija Instagram pokaže npr. posnetke drugih uporabnikov, na katerih je torta, moramo v iskalnik vnesti emoji, na katerem je torta, in pokažejo se nam posnetki s torto. Uporabna zadeva!

 

Izpis posnetkov, katerim smo dali všeček

Ali ste vedeli, da nam lahko aplikacija Instagram pokaže, katerim posnetkom na Instagramu smo dali všeček? Če želimo videti, katerim smo ga dali, moramo v spodnjem delu aplikacije najprej pritisniti na čisto desni zavihek/ikono (pet jih je). Nato moramo na prikazanem zaslonu v desnem zgornjem delu pritisniti še na ikono s tremi pikami, da se nam odprejo nastavitve. Za konec pa moramo na strani z nastavitvami še pritisniti na »Posts You've Liked«. Ko to storimo, nam aplikacija pokaže vse posnetke, katerim smo dali všeček.

 

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
25. april 2016
2951
25. april 2016
Triki in nasveti za Instagram