Triki in nasveti za aplikacijo Google Maps

Tehnik 31. maj 2016
/PublishingImages/google-maps-tips-hero.jpg

Če bi pri Tehniku sestavljali lestvico desetih najboljših aplikacij za Android, je prav mogoče, da bi v našo elitno deseterico uvrstili tudi aplikacijo Google Maps, ki je, vsaj po našem in še marsikaterem drugem mnenju, vrhunska. Prepričani smo, da tudi med vami marsikdo obožuje aplikacijo Google Maps in jo redno uporablja.

Ker je Google Maps tako odlična in razširjena aplikacija, smo se pri Tehniku odločili, da opišemo nekaj trikov in nasvetov za njo. Upamo, da vam bodo prišli prav. Vsi naši triki in nasveti se bodo nanašali na androidno različico te aplikacije (aplikacija Google Maps je sicer na voljo tudi na iOS-u). Pa kar začnimo s prvimi triki oziroma nasveti.

Zumiranje z enim prstom

Zemljevide, ki so v aplikaciji Google Maps (Android), lahko zumiramo z dvema prstoma, lahko pa tudi samo z enim. Samo z enim prstom lahko zemljevid zumiramo tako, da dvakrat na hitro pritisnemo nanj in ob drugem pritisku prst zadržimo ter ga nato premikamo navzgor in navzdol. S premikanjem prsta navzdol si zemljevid približujemo, s premikanjem prsta navzgor pa si zemljevid oddaljujemo. Preprosto in uporabno, kajne? Ko imamo eno roko zasedeno, nam omenjeno zumiranje lahko pride zelo prav.

Uporaba digitalnega asistenta

Aplikacijo Google Maps (Android) lahko upravljamo tudi z glasom, in sicer z digitalnim asistentom Google Now, ki je del te aplikacije. Digitalnega asistenta najdemo in odpremo v zgornjem delu aplikacije – ikona v obliki mikrofona.

 

Google Now se v aplikaciji Google Maps zelo dobro odreže. Lahko mu npr. rečemo, naj nam na zemljevidu pokaže bare, ki so v naši okolici, in to takoj naredi. Lahko mu tudi rečemo, naj nam na zemljevidu pokaže pot od našega doma do druge lokacije, in tudi to takoj naredi. Mimogrede, če želimo, da nam pokaže omenjeno pot, moramo imeti v aplikaciji Google Maps predhodno vnesen naslov svojega doma. Svoj naslov lahko vnesemo tako, da v levem zgornjem kotu aplikacije pritisnemo na ikono s tremi ravnimi črtami, nato na levi izberemo možnost »Your places« in nato v zavihku »Labeled« naslov vnesemo.

Deljenje lokacije

Ena izmed zanimivejših funkcionalnosti, ki jih ima aplikacija Google Maps (Android), je možnost deljenja lokacije. Ta funkcionalnost nam lahko pride zelo prav, ko želimo komu čim bolj nazorno pokazati, kje točno je določena lokacija.

 

Poglejmo, kako lahko v aplikaciji Google Maps delimo določeno lokacijo s svojimi prijatelji:

  • Najprej moramo seveda odpreti aplikacijo Google Maps. Nato moramo v njej na zemljevidu označiti lokacijo, ki jo želimo pokazati oziroma deliti. Označimo jo lahko tako, da s prstom za sekundo pritisnemo nanjo, pri čemer se pri njej pokaže rdeča označba.
  • Nato je potrebno v spodnjem delu zaslona pritisniti na področje, v katerem je izpisano ime lokacije, ki smo jo označili, in nato še na gumb »SHARE«.
  • Za konec moramo aplikaciji Google Maps še povedati, kam želimo lokacijo deliti (npr. če jo želimo na določen Facebookov profil, moramo izbrati aplikacijo Facebook) in določiti prejemnika.

Vir: Google, Maps

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
31. maj 2016
2999
31. maj 2016
Triki in nasveti za aplikacijo Google Maps