Triki in nasveti za aplikacijo Google Maps (drugič)

Tehnik 13. junij 2016
/PublishingImages/triki-nasveti-maps-hero.jpg

Ekipa Tehnika vam je že predstavila nekaj trikov in nasvetov za aplikacijo Google Maps. V nadaljevanju predstavljamo še nekaj novih. Tudi tokratni triki in nasveti se, tako kot tisti iz prvega članka, nanašajo na androidno različico aplikacije Google Maps.

Prav mogoče je, da bomo pri Tehniku v prihodnosti napisali še članek ali dva o trikih in nasvetih za aplikacijo Google Maps, zato nas spremljajte.

Spreminjanje naklona

Aplikacija Google Maps (Android) nam zemljevide v osnovi prikazuje iz ptičje perspektive. A če želimo, nam jih lahko tudi iz nekoliko drugačne, nenavpične perspektive. Če želimo določen zemljevid videti iz nenavpične perspektive, moramo nanj položiti dva prsta (postavljena morata biti čim bolj vodoravno) in ju nato premakniti navzgor po zaslonu. Poskusite, zagotovo vam bo uspelo.

Obračanje zemljevidov

Zemljevide lahko v aplikaciji Google Maps (Android) tudi obračamo. Tako lahko npr. zemljevid Slovenije obrnemo na glavo in imamo Maribor na levi strani zaslona namesto na desni. Če želimo zemljevid obrniti, moramo nanj postaviti dva prsta in nato en prst ali pa oba zasukati v smeri kroga. Če želimo nato zemljevid postaviti nazaj v prvotni položaj, moramo v desnem zgornjem kotu aplikacije pritisniti na ikono v obliki kompasa.

 

Prikaz obiskanih lokacij

Aplikacija Google Maps (Android) lahko prek dneva beleži naše premike, nato pa nam ob koncu dneva na zemljevidu pokaže, kje smo se čez dan gibali. Pokaže nam lahko tudi, kje smo se gibali prejšnje dni (če nismo v nastavitvah možnosti za shranjevanje gibanja na daljši rok izklopili).

Če želimo, da nam aplikacija Google Maps pokaže, kje smo se gibali na določen dan, moramo pritisniti levo zgoraj na ikono s tremi ravnimi črtami, za tem pa še na »Your timeline«. Aplikacija nam vsa naša gibanja zelo nazorno pokaže na zemljevidu, poleg tega pa nam tudi pove, koliko časa smo se gibali in še kaj. Če želimo, da aplikacija naše dnevne premike sploh meri, moramo imeti vklopljen GPS in podatkovni prenos.

Vozni redi javnega potniškega prometa

Aplikacija Google Maps (Android) v sebi skriva tudi vozne rede javnega potniškega prometa. S pomočjo te aplikacije lahko zelo hitro izvemo, kdaj npr. vozita avtobus ali vlak iz našega v kakšen drug kraj. Uporabna zadeva!

 

Če želimo, da nam aplikacija Google Maps (Android) pove, kdaj na določeni relaciji vozita avtobus ali vlak, moramo narediti naslednje: najprej moramo v aplikaciji pritisniti desno spodaj na modro okroglo ikono oziroma gumb, ki ima na sredini puščico, nato na strani, ki se nam odpre, pritisniti na ikono/zavihek v obliki vlaka in nato zgoraj v vnosni polji vnesti še kraj vstopa in kraj izstopa. Ko to naredimo, nam aplikacija že pokaže nekaj voženj za relacijo, ki smo jo vnesli. Če želimo, lahko na strani, kjer se nam izpiše nekaj voženj, spreminjamo določene nastavitve. Aplikaciji lahko npr. ukažemo, naj nam prikaže samo vožnje, ki bodo potekale na katerega od prihodnjih dni, in še kaj. Stvar je preprosta, kar poskusite.

Vir: Google

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
13. junij 2016
3016
13. junij 2016
Triki in nasveti za aplikacijo Google Maps (drugič)