Triki in nasveti za aplikacijo musical.ly (drugič)

Tehnik 3. januar 2017
/PublishingImages/tip-musically-hero.jpg

Nedavno smo objavili prvi članek, v katerem smo vam predstavili nekaj trikov oziroma nasvetov za aplikacijo musical.ly. Sedaj objavljamo še enega. V tem vam bomo predstavili dva trika oziroma nasveta za omenjeno aplikacijo. Upamo, da vam bosta koristila. Preverjeno delujeta na Androidu.

Besedila skladb

Ko boste v aplikaciji musical.ly snemali kratke videospote na pesmi drugih izvajalcev, boste seveda morali poznati besedila pesmi. A kje dobiti besedila? Žal jih v aplikaciji musical.ly ne boste našli. Obstaja pa zato en kup drugih virov, kjer jih lahko dobite. Mi vam predlagamo, da si na svojo mobilno napravo namestite aplikacijo Musixmatch, v kateri jih je res ogromno.

Aplikacija Musixmatch vam sicer lahko pride prav tudi takrat, ko ne boste snemali videospotov in boste samo poslušali pesmi v kateri izmed aplikacij za predvajanje glasbe. Kar je pohvalno pri Musixmatch je to, da zna besedila od skladb izpisovati tudi v realnem času. Torej če boste npr. pognali v mobilni aplikaciji YouTube nek glasbeni videospot, vam bo aplikacija Musixmatch v realnem času izpisovala besedilo od tega glasbenega videospota. Žal pa Musixmatch besedil ne zna izpisovati na pesmi, ki so predvajane v musical.ly.

 

Dodajanje emojijev in nalepk v videe

Če ste si že ogledovali videe od ostalih uporabnikov aplikacije musical.ly, ste pri nekaterih videih morda videli, da imajo dodane emojije in nalepke. Spodaj vam bomo pokazali, kako lahko slednje tudi vi dodajate na svoje musical.ly videe.

Emojije in nalepke lahko na svoje musical.ly videe dodajate naknadno. Torej musical.ly videe morate najprej posneti in objaviti zasebno oziroma javno v aplikaciji (kako to naredite, smo si pogledali v prvem članku), šele nato lahko na njih dodajate emojije in nalepke.

Na nek vaš posnet in objavljen musical.ly video lahko emojije in nalepke dodate po naslednjem postopku:

  • Najprej morate objavljeni video v musical.ly odpreti.
  • Nato morate v njem na desni strani pritisniti na ikono v obliki treh pik in nato v prikazanem meniju izbrati možnost »save to galery«, tako da se vam video shrani v galerijo slik in videov v vaši napravi.
  • Za tem si morate na svojo mobilno napravo namestiti aplikacijo InShot (dobite jo tukaj), s katero lahko preurejate poljubne videe, in jo odpreti.
  • V InShot morate nato pritisniti na gumb z napisom »Video« in v prikazani galeriji izbrati prej shranjeni video.
  •  

  • Video se vam nato prikaže v InShotovem urejevalniku. Na prikazanem zaslonu lahko spreminjate njegovo obliko in dolžino, lahko pa pustite takega kot je in pritisnete takoj kljukico.
  • Za tem vam InShot ponudi še številne dodatne možnosti za preurejanje videa. Med drugim tudi možnost dodajanja emojijev in nalepk, ki nas zanima. Če želite v video dodati neko nalepko, morate spodaj pritisniti na ikono z napisom »STICKER« in izbrati želeno nalepko. Ko jo izberete, morate pritisniti na kljukico. Za tem vas aplikacija vpraša, ob katerem času v videu naj se nalepka prikaže. Ko to nastavite, morate le še določiti, na katerem delu videa naj se nalepka prikaže, in pritisniti zopet na kljukico. Na enak način lahko dodate tudi kak emoji (lahko tudi neko besedilo), le da to storite preko spodnjega gumba »TEXT«.
  • Ko emoji in ali nalepko dodate, morate le še pritisniti na napis »SAVE« desno zgoraj in določiti, v kakšni ločljivosti naj se preurejeni video shrani. Video se nato shrani v galerijo na vaši napravi, od koder ga lahko naložite v musical.ly (rumen gumb s plusem->from library->video).

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
3. januar 2017
3292
3. januar 2017
Triki in nasveti za aplikacijo musical.ly (drugič)