Triki in nasveti za aplikacijo musical.ly

Tehnik 27. december 2016
/PublishingImages/tip-musically-hero.jpg

Ste že slišali za aplikacijo musical.ly? Gre za aplikacijo, v kateri lahko posnamete kratek glasbeni videospot, v katerem vi pojete, ali pa kakšen drug zabaven video z ali brez dodane glasbene podlage ter nato narejeni posnetek delite širnemu svetu. Morda se vam omenjeno ne sliši zanimivo, a musical.ly je precej popularna, predvsem med najstniki.

Če si želite aplikacijo musical.ly preizkusiti oziroma ste jo preizkusili pred kratkim, a se v njej še ne znajdete, vam utegne priti prav nekaj naših spodnjih trikov in nasvetov, ki se nanašajo na njo. Nekaj jih bomo verjetno predstavili (vsaj) še v enem članku. Aplikacija musical.ly je na voljo na Androidu in iOS-u. Mi smo jo preizkusili na Androidu, tako da spodnji triki/nasveti zagotovo delujejo na Androidni različici aplikacije. Verjetno pa delujejo tudi na iOS različici.

 

Kako izdelati (zabaven) video v musical.ly?

Poglejmo si najprej, kako lahko v musical.ly izdelate svoj video. Sam postopek ni zahteven. Če aplikacijo odprete in se v njo prijavite s svojim računom, boste nato na njenem spodnjem delu zagledali rumen gumb s plusem v sredini. Ob pritisku nanj se vam pojavijo tri možnosti, in sicer »pick music«, »shoot first« in »from library«. Možnost »pick music« uporabite, ko boste želeli izdelati glasbeni videospot. Pri tej možnosti morate že na začetku določiti neko skladbo, nato pa posneti na to skladbo video, v katerem vi nastopate. Možnost »shoot first« uporabite, ko boste želeli najprej posneti nek video in nato čez njega potegniti neko skladbo. To možnost uporabite tudi takrat, ko boste želeli izdelati nek video brez dodane glasbe. Tretjo možnost »shot first« pa uporabite, ko boste želeli čez vaše predhodno narejene slike potegniti neko skladbo in narediti nekakšen video kolaž teh slik z dodano glasbo. Uporabite jo tudi takrat, ko boste želeli čez nek predhodno narejen video potegniti glasbo.

 

Ko boste izbrali eno od naštetih treh možnosti in izdelali video, vam bo aplikacija ponudila tudi nekaj malega orodij za obdelavo videa, npr. razne barvne filtre. Uporabite jih! Za filtre je znano, da vam lahko prinesejo še več sledilcev oziroma »všečkov«. Ko boste video preuredili, ga nato lahko objavite v aplikaciji, tako da bo viden vsem, ali pa ga shranite privatno, tako da ga lahko samo vi vidite v aplikaciji.

Dueti

Če želite, imate lahko v musical.ly duete z drugimi uporabniki. Z drugimi besedami povedano, v musical.ly lahko izdelate video, ki je kombinacija videa, ki ste ga posneli vi, in videa, ki ga je posnel nek drug uporabnik aplikacije.

Duet lahko naredite po sledečem postopku. Najprej morate v musical.ly odpreti video od nekega uporabnika, na katerega bi radi naredili duet. Nato morate na desni strani videa pritisniti na ikono v obliki treh pikic in v meniju izbrati možnost »start duet now!«. Za tem morate določiti, na kakšen način naj bo posnet vaš video (ali naj bo v normalni hitrosti, ali naj bo v počasni hitrosti …) in začeti snemati. Ko končate s snemanjem, aplikacija naredi kombinacijo vašega videa in videa od drugega uporabnika. Je pa potrebno omeniti, da duete lahko naredite samo z uporabniki, ki vas v aplikaciji sledijo oziroma so vas označili za največjega ljubitelja.

Zasebni račun

Bi radi svoje videe, ki jih imate oziroma jih boste imeli v svojem računu v musical.ly, skrili pred drugimi? Ni problema. Svoj račun v musical.ly lahko nastavite v zasebnega in tako drugi ne bodo mogli videti videov, ki jih imate v njem. Račun lahko v zasebnega nastavite tako, da v spodnjem delu aplikacije musical.ly pritisnete na čisto desni zavihek oziroma gumb (narisana je oseba), nato pritisnete desno zgoraj na ikono v obliki zobatega kolesa, nato na »settings« in za tem na novi strani pri »private account« vklopite drsni gumb.

 

Vir: play.google.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
27. december 2016
3288
27. december 2016
Triki in nasveti za aplikacijo musical.ly