Triki in nasveti za trgovino Google Play

Tehnik 26. september 2016
/PublishingImages/google-play-triki1-hero.jpg

Uporabniki androida se s trgovino Google Play srečujemo skoraj vsak dan, zato smo se pri Tehniku odločili, da za vas zberemo nekaj trikov in nasvetov, ki se nanašajo na to trgovino. Verjamemo, da vam bodo prišli prav. Nekaj smo jih zapisali v tem članku, nekaj pa jih bomo še v katerem od prihodnjih. Vsi naši triki in nasveti preverjeno delujejo na androidu v aplikaciji Google Play (trgovina Google Play je dostopna tudi na operacijskem sistemu Chrome in na spletni strani https://play.google.com, kjer pa je nismo preizkusili).

Da bodo triki in nasveti delovali, morate imeti trgovino oziroma aplikacijo Google Play na svojem androidu posodobljeno na zadnjo različico. Odprite trgovino na svojem androidu, nato v njej pojdite v nastavitve (pritisnite na ikono s tremi ravnimi črtami zgoraj in nato na »Nastavitve«) in nato v nastavitvah pritisnite na »Delovna različica«. Če imate zadnjo različico trgovine, bi se vam moralo izpisati, da je aplikacija Google Play posodobljena, če je nimate, pa bi se vam morala pojaviti možnost za nadgradnjo.

Omejevanje aplikacij

Trgovina Google Play vsebuje zelo zanimivo funkcijo »Starševski nadzor«. Z uporabo te funkcije lahko starši svojemu mladoletnemu otroku preprečijo, da bi na svojo mobilno napravo naložil kakšno aplikacijo iz trgovine Google Play, ki je namenjena starejšim od njega ali odraslim.

Če želite svojemu otroku preprečiti dostop do aplikacij, ki so namenjene starejšim od njega ali odraslim, naredite naslednje:

  • na otrokovi mobilni napravi odprite trgovino Google Play;
  • nato v trgovini pritisnite levo zgoraj na ikono s tremi ravnimi črtami, nato pa še na »Nastavitve«;
  • na strani z nastavitvami pritisnite na »Starševski nadzor«;
  • odprla se vam bo stran, na kateri morate s pritiskom na prikazani gumb vklopiti starševski nadzor. Takoj ko ga vklopite, trgovina od vas zahteva, da ustvarite poljubno kodo PIN, ki jo boste poznali samo vi. S to kodo boste otroku preprečili, da bi pozneje sam spreminjal vaše vnesene nastavitve. Ko ustvarite PIN, vam trgovina ponudi možnost, da nastavite, kakšne aplikacije (npr. samo takšne do 12. leta starosti) in kakšno glasbo lahko vaš otrok prenaša iz trgovine. Izberite primerno opcijo.

 

 

Napredno iskanje

Ko boste naslednjič v trgovini Google Play z iskalnikom iskali kakšno aplikacijo oziroma aplikacije, lahko uporabite ukaz »-«. S tem ukazom trgovini sporočite, naj vam med zadetki ne pokaže aplikacij, ki imajo v imenu določeno besedo. Če v iskalnik trgovine vpišete npr. »Word –Microsoft« (»brez narekovajev, seveda), se vam bodo med zadetki prikazale številne aplikacije, ki imajo v imenu besedo Word oziroma se nanašajo na to besedo, ne bo pa se vam prikazala aplikacija Microsoft Word, saj ste trgovini ukazali, naj vam ne izpiše aplikacij z besedo Microsoft v imenu.

Preklic avtomatskega dodajanja ikon na namizje

Ali vam trgovina Google Play po namestitvi novih aplikacij na namizje androida dodaja ikone teh aplikacij? Vas to moti? Če ste dvakrat odgovorili z »da«, potem naredite naslednje:

  • odprite trgovino Google Play na svojem androidu;
  • nato v njej pritisnite levo zgoraj na ikono s tremi ravnimi črtami, nato pa še na »Nastavitve«;
  • pri »Dodaj ikono na začetni zaslon« odstranite kljukico. S tem boste trgovini Google Play ukazali, naj v prihodnje ne dodaja več avtomatsko ikon za na novo nameščene aplikacije na namizje androida.

 

 

Vira: Google Play, Google

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
26. september 2016
3169
26. september 2016
Triki in nasveti za trgovino Google Play