Triki in nasveti za trgovino Google Play (drugič)

Tehnik 3. oktober 2016
/PublishingImages/google-play-triki1-hero.jpg

Pri Tehniku smo vam že predstavili, nekaj koristnih trikov oziroma nasvetov za trgovino Google Play. Spodaj vam bomo predstavili še dva. Upamo, da vam bosta prišla prav. Sprva smo mislili, da se bomo pri trikih in nasvetih za trgovino Google Play osredotočali samo na trike in nasvete glede aplikacije Google Play, ki jo ima vsak mobitel z Androidom, a smo se sedaj odločili, da se nekoliko posvetimo tudi različici trgovine Google Play, ki je dostopna na https://play.google.com.

Seznam želja

Če boste kdaj v prihodnje v aplikaciji Google Play zasledili kakšno zanimivo plačljivo aplikacijo, film ali skladbo oziroma album in ne boste imeli denarja za takojšnji nakup, predlagamo, da si to aplikacijo, film ali glasbo shranite v poseben predal, imenovan »Seznam želja«, ki ga najdemo v aplikaciji Google Play. Tako ne boste pozabili in boste nakup lahko opravili, ko bo to mogoče. Ta predal pozna zelo malo uporabnikov, a je še kako uporaben.

Določeno plačljivo (lahko pa tudi brezplačno) aplikacijo, film ali glasbo lahko shranite v predal »Seznam želja« tako, da:

  • to aplikacijo, film ali glasbo v aplikaciji Google Play najprej najdete in odprete;
  • nato poleg njenega imena pritisnete na majhno ikono z znakom »+« v sredini. Ko boste pritisnili na to ikono, se bo aplikacija, film ali glasba shranila v predal »Seznam želja«.

 

Predal »Seznam želja« lahko v aplikaciji Google Play prikličete tako, da:

  • v aplikaciji najprej pritisnete levo zgoraj na ikono s tremi ravnimi črtami;
  • nato v prikazanem meniju pritisnete na »Seznam želja«.

 

 

Kako priti samo do vrhunsko ocenjenih aplikacij

Spletna različica trgovine Google Play, ki je, kot smo že omenili, dostopna na naslovu https://play.google.com, je za iskanje aplikacij bolj primerna kot njena »aplikacijska« različica. Zakaj? Izločati zna slabše ocenjene aplikacije. Tega marsikdo ne ve. Če v iskalnik spletne trgovine Google Play vnesete določen iskalni niz, vam bo trgovina, če boste želeli, med rezultati prikazala samo aplikacije, ki se nanašajo na vneseni iskalni niz in imajo oceno npr. vsaj 4. Žal pa spletna različica trgovine ne zna izločati slabše ocenjenih aplikacij v rubrikah (rubrika Igre, rubrika Aplikacije za storilnost …). Slabše ocenjene aplikacije zna izločati samo ob vnašanju iskalnih nizov.

Poglejmo si na primeru, kaj morate storiti, da vam spletna trgovina Google Play izpiše samo odlično ocenjene aplikacije:

  • odprite spletno trgovino Google Play na osebnem računalniku (odpravite se na https://play.google.com) in nato v iskalnik vnesite določen iskalni niz. Vnesite npr. besedo »word«;
  • na prikazani strani z rezultati nato pri sektorju »Aplikacije« pritisnite na gumb »Pokaži več«;
  • nato se vam bodo prikazale številne aplikacije, ki se nanašajo na vašo vneseno besedo, v omenjenem primeru na besedo »word«. Prikazale se vam bodo tudi takšne s slabo oceno, ki pa jih boste izločili. Zgoraj pritisnite na »Vse ocene« in za tem izberite možnost »Vsaj 4 zvezdice«. Ko boste to storili, vam bo trgovina filtrirala prikazane rezultate. Izpisane bodo ostale samo še aplikacije z oceno vsaj 4.

 

Viri: Google Play, Adele v Google Play, Google

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
3. oktober 2016
3175
3. oktober 2016
Triki in nasveti za trgovino Google Play (drugič)