Triki in nasveti za trgovino Google Play (tretjič)

Tehnik 10. oktober 2016
/PublishingImages/google-play-triki1-hero.jpg

Pri Tehniku smo vam pokazali že več trikov in nasvetov za trgovino Google Play (preberete jih lahko na tem in tem naslovu). Spodaj vam predstavljamo še nekaj (morda) zadnjih.

Nalaganje aplikacij prek spletne trgovine Google Play

Večina uporabnikov Androida nove aplikacije na mobilno napravo nalaga izključno prek aplikacije Google Play na mobilni napravi. To ni potrebno! Aplikacije je mogoče na mobilne naprave nalagati tudi prek spletne trgovine Google Play, do katere dostopamo z osebnim računalnikom.

Poglejmo, kako lahko na mobilno napravo namestite določeno aplikacijo kar iz osebnega računalnika:

  • na osebnem računalniku morate najprej odpreti spletno trgovino Google Play. Odprete jo tako, da se v brskalniku odpravite na https://play.google.com;
  • nato morate v spletni trgovini Google Play najti in odpreti aplikacijo, ki jo želite namestiti;
  • na desni strani odprte aplikacije morate nato pritisniti na zeleni gumb z napisom »Namesti«;
  • prikazalo se vam bo novo okno, v katerem morate izbrati mobilno napravo, na katero želite aplikacijo namestiti, in za tem pritisniti na zeleni gumb z napisom »NAMESTI«. Ko boste to naredili, se bo izbrana aplikacija že začela prenašati in nameščati v izbrano mobilno napravo. Na mobilni napravi morate seveda imeti vklopljen prenos podatkov oziroma mora ta biti povezana v omrežje Wi-Fi, sicer se aplikacija ne bo prenesla in namestila.

 

Izklapljanje obvestil

Marsikaterega uporabnika moti, da ga Android z obvestili nenehno opozarja, da so za to ali ono aplikacijo na voljo posodobitve. Ta obvestila lahko k sreči izklopite. Kako? Tako:

  • odprite aplikacijo Google Play;
  • nato pritisnite na ikono v obliki treh ravnih črt v levem zgornjem kotu aplikacije Google Play in nato izberite možnost »Nastavitve«;
  • na strani z nastavitvami odstranite kljukico pri »Na voljo so posodobitve aplikacij« in Android vas ne bo več obveščal o novih posodobitvah za aplikacije.

 

 

Hitro posodabljanje aplikacij

Ročno posodabljanje vsake nameščene mobilne aplikacije posebej je lahko precej zamudno. K sreči aplikacija Google Play omogoča, da prek nje v enem koraku posodobimo vse aplikacije, ki jih imamo nameščene na napravi.

Če bi radi v enem koraku posodobili vse aplikacije, ki jih imate nameščene na napravi, naredite naslednje:

  • na napravi odprite aplikacijo Google Play;
  • v aplikaciji Google Play nato pritisnite na ikono v obliki treh ravnih črt v levem zgornjem kotu in nato izberite možnost »Moje aplikacije in igre«;
  • na novi strani se bodo prikazale vse aplikacije, ki jih imate nameščene. Na tej strani pritisnite na zeleni gumb »POSODOBI VSE« in Google Play vam bo začel posodabljati aplikacije, za katere so na voljo posodobitve. Če gumba »POSODOBI VSE« ne boste videli, to pomeni, da imate že posodobljene vse aplikacije.

 

Če želite, lahko v aplikaciji Google Play tudi nastavite, da se aplikacije posodabljajo samodejno. To nastavite tako, da v aplikaciji odprete nastavitve in nato izberete možnost »Samodejno posodabljanje aplikacij« in za tem določite, naj se aplikacije posodabljajo samodejno.

BAM

Ni nujno, da aplikacije za Android iščete neposredno v trgovini Google Play. Iščete jih lahko tudi prek aplikacije z imenom BAM, ki je dostopna tukaj. BAM aplikacije zelo lepo razvršča, obenem pa vam zna tudi priporočiti aplikacije, ki bi vam lahko bile pisane na kožo. Aplikacije, ki jih boste videli v BAM u, boste lahko prenesli iz trgovine Google Play in ne neposredno iz BAM-a.

 

Viri: Google Play, Google, Best Apps Market

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
10. oktober 2016
3187
10. oktober 2016
Triki in nasveti za trgovino Google Play (tretjič)