Triki in nasveti za vrhunski mobitel Galaxy S7 edge

Tehnik 28. junij 2016
/PublishingImages/samsung-galaxyS7edge-nasveti-HERO.jpg

Galaxy S7 edge ta hip velja za enega izmed najboljših mobitelov. Ima zmogljivo kamero na zadnji strani, odličen zaslon z atraktivno ukrivljeno obliko, zmogljiv procesor … da ne naštevamo naprej. Gre za res vrhunski mobitel v vseh pogledih.

Galaxy S7 edge je tudi eden izmed bolje prodajanih mobitelov ta hip, kar pomeni, da vas ni malo, ki ga uporabljate. Prav zato smo se pri Tehniku odločili, da zanj napišemo nekaj uporabnih trikov in nasvetov. Upamo, da vam bodo prišli prav. Morda vam bomo nekaj trikov in nasvetov predstavili v še enem članku nekoliko pozneje.

Priklic informacij na robu in njihovo upravljanje

Ko bo zaslon pri vašem Galaxyju S7 edge ugasnjen oziroma bo v načinu »Always On«, podrsajte po njegovem ukrivljenem delu gor in dol (v smeri vzdolž mobitela), nato podrsajte po tem ukrivljenem delu zaslona še v smeri proti sredini zaslona in prikazale se vam bodo različne informacije. Vsebina informacij, ki se vam bodo prikazale, je odvisna od vaših nastavitev (Nastavitve -> Zaslon na robu -> Viri na robu). Seveda se bodo te informacije na robu prikazale samo, če imate v nastavitvah vključen prikaz . Odpravite se v Nastavitve -> Zaslon na robu -> Viri na robu in poglejte, ali imate zgoraj nastavljeno na »Vključeno«. Če nimate, nastavite tako.

In še nekaj. Če se odpravite v Nastavitve -> Zaslon na robu -> Viri na robu -> SPREMENI ZAPOREDJE, si lahko določite, v kakšnem zaporedju naj se vam prikazujejo informacije na robu. Če pa se odpravite v Nastavitve -> Zaslon na robu -> Viri na robu -> PRENOS, si lahko iz spleta prenesete tudi nove vire informacij.

Priklic plošč in njihovo upravljanje

Pri Galaxyju S7 edge lahko uporabljate tudi posebne plošče, ki se pojavijo na zaslonu, ko je ta vklopljen. Te plošče so lahko bližnjice do aplikacij, lahko prikazujejo novice … Plošče enostavno prikličete tako, da s prstom podrsate od jezička na levem ali desnem ukrivljenem robu zaslona proti sredini zaslona. Med ploščami se lahko premikate s podrsavanjem prsta levo ali desno po zaslonu.

 

Katere plošče se vam bodo prikazovale, lahko določite sami. Odpravite se v Nastavitve -> Zaslon na robu -> Plošče na robu in nato na zaslonu, ki se vam prikaže, izberite plošče, za katere želite, da se vam prikazujejo. Če boste pritisnili zgoraj še na »PRENOS«, si boste lahko iz spleta presneli nove plošče; s pritiskom na svinčnik, ki je pod nekaterimi ploščami, pa bo Galaxy S7 edge prikazal zaslon, na katerem si boste lahko nastavili podrobnosti za posamezno ploščo. Zaporedje prikaza plošč lahko spreminjate v Nastavitve -> Zaslon na robu -> Plošče na robu -> SPREMENI ZAPOREDJE.

Hitro odpiranje pomočnika Google Now

Galaxy S7 edge omogoča zelo hitro odpiranje digitalnega pomočnika Google Now. Odprete ga tako, da za sekundo pritisnete na gumb »Domov«. To je vsa umetnost.

Hitro odpiranje aplikacije za kamero

Galaxy S7 edge omogoča tudi hitro odpiranje aplikacije za kamero. Namesto da enkrat pritisnete za eno sekundo na gumb »Domov«, pritisnite na ta gumb dvakrat hitro in odprla se vam bo omenjena aplikacija. Odprla se vam bo tudi, če bo zaslon Galaxyja S7 edge ugasnjen oziroma bo v načinu »Always on«.

Odpravljanje neželenega ugašanja zaslona

Zagotovo se vam je že velikokrat zgodilo, da ste na mobilni napravi brali, zaslon pa se je med branjem nenadoma ugasnil, saj se ga določen čas niste dotaknili. Precej zoprna reč. No, Galaxy S7 edge zna težavo neželenega ugašanja zaslona odpraviti. S sprednjo kamero lahko spremlja naše oči, in če zazna, da gledamo v zaslon, ga ne ugasne.

Funkcijo spremljanja pogleda (Samsung jo imenuje tudi funkcija pametne ustavitve) lahko v Galaxyju S7 edge vklopite tako, da se odpravite v Nastavitve -> Zaslon -> Pametna ustavitev in nato pritisnite na zgornji gumb, da se vam bo izpisalo »Vključeno«.

V katerih pogojih omenjena funkcija najbolje deluje, izveste na spodnji sliki.

 

Vir: Samsung

Foto: Samsung

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
28. junij 2016
3037
28. junij 2016
Triki in nasveti za vrhunski mobitel Galaxy S7 edge