Triki za Facebook, ki vam bodo lahko prišli prav

Tehnik 8. julij 2015
/PublishingImages/facebook-triki-hero.jpg

Za Facebook obstaja kar nekaj skritih trikov. Bi se radi naučili kakšnega? Na Tehniku smo se odločili, da vam nekatere zanimivejše predstavimo. Morda vam kdaj v prihodnosti pokažemo še kakšnega drugega. Dovolj uvodnih besed, začnimo kar z bistvom.

Shranjevanje video posnetkov na osebni računalnik

Facebook nam v osnovi ne omogoča, da si video posnetke, ki jih uporabniki vanj naložijo, shranimo na svoj osebni računalnik. Si jih pa lahko ob pomoči nekaterih spletnih strani. Ena izmed njih je GetFbStuff. Spodaj si poglejmo, kako shranjevanje preko nje poteka.

Shranjevanje Facebook videov prek spletne strani GetFbStuff poteka na dva različna načina. Če je video javen, torej takšen, da ga lahko vidijo vsi (tudi tisti, ki na Facebooku niso prijatelji z osebo, ki ga je naložila), si ga lahko shranimo tako, da v vnosno okno na getfbstuff.com vnesemo njegov internetni naslov, nato kliknemo na gumb »Download« in za tem kliknemo še na enega izmed ponujenih dveh novih gumbov »Download«, s katerima spletni strani ukažemo, v kakšni kakovosti ga želimo imeti shranjenega.

Shranjevanje zasebnih videov poteka nekoliko drugače. Tam moramo najprej odpreti video in pritisniti ctrl + U (ta bližnjica velja pri operacijskem sistemu Windows). Odpre se nam novo okno, v katerem moramo kopirati vso prikazano vsebino in jo prilepiti v vnosno okno na http://getfbstuff.com/facebook-private-video-downloader. Za tem moramo, tako kot pri javnih videih, klikniti na gumb »Download« in za tem še na enega izmed novih dveh gumbov »Download«.

Elegantnejši način povečevanja slik

Če želimo na osebnem računalniku na Facebooku slike povečati, moramo na njih klikniti. Sicer enostavno opravilo, a lahko jih povečamo tudi enostavno tako, da se z miško postavimo na njih, one pa se avtomatsko povečajo. Do tega lahko pridemo, če si v brskalnik namestimo posebno razširitev. Razširitev za brskalnik Chrome, ki nam to omogoča, se imenuje PhotoZoom for Facebook. Dobite jo lahko tukaj. Njena sorodnica za Firefox pa se imenuje Thumbnail Zoom Plus in je dostopna tukaj. Ta za razliko od prvo omenjene ne povečuje slik samo na Facebooku, temveč tudi na številnih drugih spletnih straneh (Flickr, Google+, IMDB ...).

Popestritev objav

Bi radi svoje statuse na Facebooku naredili bolj zabavne? Bi radi popestrili sporočila, ki jih pošiljate svojim Facebook prijateljem v klepetalnici? Vse to in še več lahko dosežete z uporabo spletne strani Magic Status, ki je dostopna na internetnem naslovu app.live-start.com/magic-status.

Omenjena spletna stran omogoča, da v njej ustvarimo besedila v različnih oblikah in jih nato prenesemo v Facebook. Ustvarimo lahko na primer besedila, ki so obrnjena na glavo, ali pa takšna, ki so odeta v prav posebno pisavo (angl. font). S pomočjo znakov lahko v spletni strani ustvarimo tudi inovativno sliko in jo prenesemo v Facebook ali pa uporabimo katero izmed prednaloženih. V njej pa lahko med drugim najdemo tudi celo paleto bolj in manj zanimivih statusov (ti so v angleškem jeziku), različne nove »smeškote« in simbole ter bližnjice do nekaterih »smeškotov«, ki nam jih Facebook ponuja že v osnovi.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
8. julij 2015
2578
14. julij 2015
Triki za Facebook, ki vam bodo lahko prišli prav
Android, iOS, Windows Phone 8, BlackBerry OS