Triki za Snapchat, ki jih morate poznati

Tehnik 21. marec 2016
/PublishingImages/snapchat-triki-1-hero.jpg

Snapchat je trenutno ena izmed bolj priljubljenih mobilnih aplikacij. Prav zaradi njegove izjemne priljubljenosti smo se na Tehniku odločili, da vam predstavimo nekaj uporabnih trikov. Nekaj jih bomo predstavili v tem članku, nekaj pa v naslednjem. Če vam kateri izmed trikov slučajno ne bo deloval, preverite, ali imate na svoji mobilni napravi naloženo zadnjo različico aplikacije.

Poseben način dodajanja novih prijateljev

Nove prijatelje si lahko v svoj profil Snapchat dodamo na več načinov. Eden od načinov je, da se postavimo na stran, kjer izdelujemo videe oziroma slike, nato s prstom podrsamo po zaslonu navzdol, v prikazanem meniju odpremo »Add Friends« in tam dodamo nove prijatelje. To vsi uporabniki vedo.

Obstaja pa še en način dodajanja novih prijateljev, za katerega marsikdo ne ve. V Snapchatu se lahko postavimo na stran, kjer izdelujemo slike in videe, ter nato s kamero samo poskeniramo prijateljevo rumeno značko z luknjicami in duhcem in Snapchat nam ponudi možnost, da tega uporabnika dodamo za prijatelja. Tega niste vedeli, kajne? Značko uporabnika sicer poskeniramo tako, da jo ujamemo na zaslon in s prstom za sekundo pritisnemo nanjo. Nato nam Snapchat ponudi možnost, da osebo dodamo za prijatelja.

 

Spreminjanje svojega izgleda na posnetkih Snapchat

Aplikacija Snapchat nam ponuja različne zabavne vizualne efekte, s pomočjo katerih lahko na posnetkih izgledamo kot pes, vesoljec, oseba z izredno velikim nosom... Če bi radi pri prijateljih povzročili salve smeha, te vizualne efekte enostavno morate uporabiti.

Takšne posnetke lahko izdelamo v naslednjih korakih. Najprej se postavimo na stran, kjer se izdeluje slike in videe, ter nato s prstom za sekundo pritisnemo na tisti del zaslona, kjer se nahaja naš obraz (vklopljeno moramo seveda imeti sprednjo kamero, kamero pa obrnjeno proti sebi). Zatem se nam spodaj pokažejo različni vizualni efekti, med katerimi izberemo najljubšega, in nato samo še pritisnemo gumb za izdelavo posnetka. To je vse.

 

Dodajanje filtrov

Svojim posnetkom lahko dodamo tudi kakšen filter in jih na ta način olepšamo. Poglejmo, kako v Snapchatu pridemo do filtrov.

Takoj zatem ko v Snapchatu izdelamo neko sliko oziroma video, se nam ta vedno pokaže na zaslonu za urejanje. Če na tem zaslonu podrsamo s prstom levo ali desno, lahko pridemo do filtrov. Je pa filtre najprej treba vklopiti, da nam jih aplikacija sploh ponudi. Vklopimo jih tako, da se v aplikaciji odpravimo v nastavitve in tam izberemo možnost »Manage«, nato pa pri »Filters« dodamo kljukico. Odpre se nam novo okno, v katerem moramo pritisniti »Okay« in nato še vklopiti GPS. S tem filtre vklopimo in pripravimo za uporabo.

Vira: play.google.com, itunes.apple.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
21. marec 2016
2904
21. marec 2016
Triki za Snapchat, ki jih morate poznati