Triki za Snapchat, ki jih morate poznati (drugič)

Tehnik 11. april 2016
/PublishingImages/snapchat-triki-1-hero.jpg

Na Tehniku smo že objavili članek, v katerem smo vam razkrili nekaj trikov za Snapchat. V tistem članku smo vam pokazali, kako lahko v Snapchatu na poseben način dodajamo nove prijatelje, kako lahko spremenimo svoj izgled na posnetkih ter kako lahko pridemo do filtrov. Spodaj pa vam predstavljamo še nekaj trikov za Snapchat. Vsi preverjeno delujejo na različici Snapchata za Android.

Uporaba gumbov za spreminjanje jakosti zvoka za izdelovanje slik in videov

Marsikateri uporabnik Snapchata ne ve, da je možno slike in videe v tej apliakciji izdelovati tudi preko obeh fizičnih gumbov za spreminjanje jakosti zvoka, ki se nahajata na vsakem mobitelu. Če za kratek čas pritisnemo na enega izmed teh dveh fizičnih gumbov, dobimo v Snapchatu sliko, ob daljšem pritisku pa video. Izdelovanje slik in videov preko teh dveh gumbov torej poteka na enak način kot pri navideznem okroglem gumbu, ki se pojavlja v aplikaciji.

 

Še hitrejši način preklapljanja med sprednjo in zadnjo kamero

Če želimo v Snapchatu izdelati neko sliko oziroma video in želimo pri tem uporabiti drugo kamero, kot nam jo aplikacija tisti hip ponuja (npr. sprednjo namesto zadnjo), lahko pritisnemo na posebno ikono, ki se nahaja v desnem zgornjem delu Snapchata, in vklopi se nam druga kamera. Ta način preklapljanja kamer vsi uporabniki poznajo. Obstaja pa še en način, za katerega nekateri ne vedo. Do vklopa druge kamere lahko pridemo tudi tako, da dvakrat »tapknemo« na poljuben del zaslona. Ta način preklapljanja je še hitrejši.

Dodajanje glasbe v videe

Svojim Snapchat videom lahko brez težav dodamo tudi glasbeno podlago in jih s tem naredimo precej bolj zanimive za gledalce.

Snapchat video z dodano glasbo lahko izdelamo po naslednjem postopku. Najprej moramo na mobilni napravi pognati neko skladbo, za katero želimo, da je v Snapchat videu, in pustiti, da teče v ozadju. Za tem moramo le še odpreti Snapchat in v njem na povsem običajen način posneti video. Ko nato ta video poženemo, se v njem zelo lepo sliši skladba, ki smo jo predvajali v ozadju. Preprosto, kajne? Gre za zelo enostaven in zelo logičen trik, na katerega pa večina uporabnikov ne pomisli. Če v Snapchatu pogosto izdelujete videe, na ta trik nikar ne pozabite.

Prilagajanje značke

Vsi uporabniki dobimo v Snapchatu svojo lastno rumeno značko z duhcem v sredini, s katero se predstavljamo drugim uporabnikom te aplikacije. Vsi si lahko svojo značko tudi nekoliko prilagodimo in jo naredimo še bolj zanimivo. V področje, kjer je duhec, lahko vstavimo krajši GIF, ki je sestavljen iz petih naših »selfijev«. Spodaj vam bomo pokazali, kako si takšen GIF vstavimo.

Zadeva je preprosta. Najprej moramo v Snapchatu priti do svoje značke. Do nje pridemo tako, da na osnovnem zaslonu aplikacije s prstom podrsamo od zgoraj navzdol. Nato moramo s prstom pritisniti na prikazano značko, da se ta poveča. Za tem je potrebno spodaj le še pritisniti na okrogel gumb ter svoj obraz postaviti pred kamero in Snapchat nato izdela pet »selfijev« in jih sestavi skupaj ter v obliki GIF-a doda v omenjenega duhca.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
11. april 2016
2931
11. april 2016
Triki za Snapchat, ki jih morate poznati (drugič)