Tris iz Samsungovega raziskovalnega laboratorija

Alenka Selčan 17. marec 2016
/PublishingImages/tris-samsung-hero.jpg

Samsung Electronics svojim zaposlenim vse od leta 2012 nudi priložnost, da svoje ustvarjalne zamisli razvijajo v posebnem laboratoriju C-Lab. Najobetavnejše tri, ki se tamkaj trenutno kalijo, bodo med 11. in 19. marcem predstavili na SXSW - teksaškem festivalu filma, glasbe in interaktivnosti, kjer bodo med obiskovalci preverili, kakšen je njihov poslovni potencial.

Poglejmo, kaj ponujajo in položimo svoje stave. Gre za Samsungove sveže paradne konje ali zgolj za šibke muhe enodnevnice?

Hum On!

Se še spomnite scene iz filma Atlas oblakov, v kateri ostareli skladatelj najame pomočnika, da mu bi pomagal pri zapisovanju melodij? Glasbena aplikacija Hum On! hoče biti prav ta pomočnik. Ko se vam v ušesu zatakne nepoznana melodija, bržkone plod vaše domišljije, jo zamrmrate v aplikacijo, ta pa vam jo pretvori v notni zapis in predvaja v različnih izvedbah.

 

Nadvse uporabna igrača za otroke, ki se prvič seznanjajo z notami, najbrž pa je bodo veseli tudi na zvezdniški uspeh upajoči amaterji, če bodo le znali odpeti vsaj nekaj tonov. Prav zato se ustvarjalci aplikacije trudijo, da bi izboljšali prepoznavanje zvokov, razširiti pa nameravajo tudi nabor končnih izvedb posamične melodije.

Waffle

Ne, ne gre za slasten belgijski kolač, temveč za novo socialno omrežje, ki zaradi mreže fotografij, na kateri je zasnovana aplikacija, ustvarjalce spominja na to slovito slaščico. Ji bo uspelo vzbuditi apetit na prenažrtem trgu, ki še ni pogoltnilo Snapchata in ki se mu obrača ob misli na še eno tovrstno aplikacijo? Če je jedcev več, gre lažje, menijo v C-Labu, zato so jo zasnovali tako, da sodelujoči soustvarjajo fotografski vafelj - bodisi s svojimi fotografijami bodisi z narisanimi kracami.

 

Za pripravo okusnega vaflja bo treba imeti res dobre prijatelje, saj se še tako nedolžna stvar lahko hitro sprevrže v žaljivko brez primere. Morda pa je Waffle mišljen prav kot kovačnica, v kateri se kujejo pravi prijatelji, saj le ti lahko brez zamere pogoltnejo grenak zalogaj in odpustijo tudi preveč š(ž)aljive kracarije.

Entrim 4D

Ste svoj VR Gear že uspeli odložiti vsaj za hip? Zamislite si, kako neustavljivo privlačne bi bile planjave navidezne resničnosti, ko bi vizualni izkušnji dodali še čutno. Prav to je cilj ustvarjalcev Entrima 4D, ki želijo s posebnimi slušalkami vplivati gledalčev vestibularni sistem in tako simulirati občutenje ravnotežja in gravitacije.

 

Če bi z Entrimom 4D na primer želeli poleteti, bi lahko sledili dronu, ki ga ustvarja ista ekipa. Dron bi podatke o poletu pošiljal v naglavni set tako, da bi poleg slike občutili tudi naklon, smer in hitrost letenja. Fantastično, mar ne? Stavim, da jim bo uspelo.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
17. marec 2016
2899
17. marec 2016
Tris iz Samsungovega raziskovalnega laboratorija