Tudi Facebook nam bo ponudil digitalno asistentko

Tehnik 31. avgust 2015
/PublishingImages/facebook-digitalna-assistentka-hero.jpg

Uporabniki mobilnih naprav smo do danes dobili že kar nekaj digitalnih asistentk. Cortana, Google Now, Siri in S Voice so samo nekatere izmed njih. V kratkem pa bomo dobili še eno.

Eden izmed vodilnih pri Facebooku, David Marcus, je najavil, da nam bo tudi Facebook ponudil svojo digitalno asistentko, ki bo delovala v sklopu aplikacije Messenger in se bo imenovala M. Iz Marcusovih besed je možno razbrati, da bo M bolj sposobna od ostalih digitalnih asistentk. Znala naj bi izvesti precej bolj zahtevne naloge. Če bomo uporabniki npr. želeli, da nam kupi določeno stvar, nam jo bo kupila, če bomo želeli, da dostavi darilo nekomu, ga bo dostavila, če bomo želeli, da nam rezervira mizo v restavraciji, nam jo bo rezervirala ...

 

In kako ji bo vse to uspelo? Za razliko od drugih digitalnih asistentk bo imela M v ozadju ljudi, ki ji bodo pomagali pri izvedbi nalog. Na prvi pogled vse skupaj zveni precej zanimivo, kako dobro bo izpadlo v praksi, pa bomo še videli. Če bo M odzivna in bo svoje naloge opravila pravilno, verjamemo, da bo med uporabniki zelo priljubljena. V nasprotnem primeru jo bodo prej omenjene konkurentke povozile.

Kdaj točno bo Facebookova digitalna asistentka na voljo širši množici, Marcus ni izdal. Upajmo, da bo kmalu.

Vir: facebook.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
31. avgust 2015
2652
3. september 2015
Tudi Facebook nam bo ponudil digitalno asistentko
Android, iOS, Windows Phone 8