Tudi Pepsi nam bo ponudil svoj mobitel

14. oktober 2015
/PublishingImages/pepsijev-mobitel-hero.jpg

Čeprav se sliši precej neverjetno, je resnično. Na spletu je udarila informacija, da nam bo Pepsi ponudil svoj pametni mobitel. Ja, gre za tisto podjetje, ki se sicer v prvi vrsti ukvarja s proizvodnjo pijač. Pepsi je sicer pred dvema letoma že bil na trgu mobilnih naprav, a bolj v stranski vlogi. S podjetjem Oppo sta takrat predstavila posebno različico mobitela N1, ki je odeta v Pepsijeve barve. Nič posebnega, torej. Tokrat se Pepsi na mobilni trg odpravlja samostojno in s precej bolj resnimi načrti.

O strojni opremi Pepsijevega prihajajočega mobitela, ki se bo na trgu imenoval P1 in ki je osnovan na Androidu Lollipop, imamo že kar nekaj infromacij. Omenja se, da ima 5,5-palčni (14-centimetrski) zaslon z ločljivostjo 1.080 x 1.920 slikovnih točk (401 slikovna točka na palec), 8-jedrni MediaTekov procesor ter 2 GB RAM pomnilnika. Njegovo strojno opremo sestavljajo še baterija s kapaciteto 3.000 mAh, 16 GB internega spomina ter kameri s 5 oziroma 13 MP. Mobitel P1 se torej po strojni moči ne more primerjati z Galaxyjem S6 edge+ in ostalimi najzmogljivejšimi mobiteli na trgu, gre pa še vedno za solidno zmogljivo napravo.

Mobitel P1 bo uradno predstavljen že zelo kmalu, in sicer 20. oktobra. Pričakujemo lahko, da bo na prodajne police nato zašel že v novembru. Ali ga bo možno kupiti tudi na naši celini, je še težko reči.


Viri: gizichina.com, mobile-dad.com,  officialandroid.blogspot.si​

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
14. oktober 2015
2713
19. oktober 2015
Tudi Pepsi nam bo ponudil svoj mobitel
Android