Tudi priznano modno podjetje Fossil izdelalo pametno uro

Tehnik 20. avgust 2015
/PublishingImages/fossil-smartwatch-hero.jpg

Na trgu pametnih ur je vse več in več podjetij. Zelo pomembno vlogo na njem igrajo Samsung in LG, ki sta do danes ponudila že kar nekaj dobro prodajanih pametnih ur, ter Apple, ki je sicer ponudil samo Apple Watch, a je z njo kar uspešen. Potem so tu še Asus, Sony, Motorola in Pebble, ki so prav tako zelo opazen igralec na tem hitro rastočem trgu. Nanj pa v kratkem prihaja še eno podjetje – Fossil. Gre za ameriško podjetje, ki je bilo doslej poznano po svoji liniji oblačil, nakitu, klasičnih mehanskih ročnih urah in še čem.

 

Podjetje Fossil je na konferenci Intel Developer Forum širši javnosti ravnokar pokazalo svojo prvo pametno uro. Njegova prvorojenka navzven deluje zelo prepričljivo. S svojim usnjenim pasom in kompaktno okroglo obliko bo vsekakor zelo primerna za nošenje k elegantnejšim oblačilom. Navzven spominja na nekatere mehanske Fossilove ure, kar je po našem mnenju vsekakor dobro.

Kaj dosti informacij o specifikacijah Fossilove prve pametne ure nimamo. Znano je, da je na uri naložen, tako kot pri številnih drugih današnjih pametnih urah, operacijski sistem Android Wear. Za procesorsko moč pa skrbi Intelov procesor. To je v glavnem vse, kar vemo o specifikacijah. Tudi informacij o urinem imenu in pa o času prihoda na trg nimamo. Na njih bo potrebno še nekoliko počakati.

Vir: wathcware.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
20. avgust 2015
2637
24. avgust 2015
Tudi priznano modno podjetje Fossil izdelalo pametno uro
Android